Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel frankeringsmaskin

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101298
    Fabhellmyrs
    Deltagare

    hej,jag undrar om någon här på forumet vet om det finns någon bra frankeringsmaskin för gärna under 5000 kronor. jag undrar också om det finns en portotabell för frankeringsmaskin? så att man vet vad man tjänar på att ha en sån här frankeringsmaskin

    #172301
    Henrik_G
    Deltagare

    Franko-tabell (“för avtalskunder”) finns på posten.se. Det finns två listor. En som gäller om du lämnar på Företagscenter och en som gäller brevlåda/övriga inlämningsställen.
    Tänk på att räkna med SAMTLIGA avgifter för frankeringsmaskinen. Frankeringsremsor, bläck, klichéavgifter, uppdateringsavgifter, laddningsavgifter mm. Det finns många avgifter som snabbt käkar upp vinsterna.

    #172243
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har räknat framlänges och baklänges på de där frankeringsmaskinerna, men jag har aldrig lyckats få något netto i de kalkylerna.

    Till att börja med kostar maskinerna från c:a 15 papp och uppåt. Hyr/leasar man handlar det vanligen om från en femhundring i månaden. Bläcket är dyrt och måste man ha remsor att frankera på är de inte heller gratis. Man måste ladda dem med pengar i förskott, och maskinen tar en del plats, drar ström etc.

    Känns som en återvändsgränd.

    #172396
    PalMik
    Deltagare

    Anledningen att skaffa frankeringsmaskin måste väll rimligen vara tidsvinst. Alltid när jag ringt tyska posten och sagt frankeringsmaskin har de sagt det är stenålder och att det är bättre använda deras vanliga label skrivare. De ser alltså frankeringsmaskin som något på väg ut sen om det är rätt eller ej vet jag inte.

    Sent from my iPad using Tapatalk HD

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.