Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Fri frakt vid viss ordersumma

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101908
    Tailwind
    Medlem

    Hur bör man räkna här? Jag har förstått att mitt höga fraktpris gör att folk vänder i kassan. Jag har lyckats få ner priset till länder utanför Sverige och då har beställningarna ökat.

    Nästa steg jag funderar på är fri frakt när man beställer över en viss summa. Men hur bör jag räkna här? Vilken summa bör jag lägga det på och hur kommer jag fram till det?

    Vilka är fördelarna och nackdelarna? Ska jag välja efter summa eller vikt?

    Här är min webshop start

    #175409
    Jocke
    Deltagare

    Det där är något du måste räkna på utifrån dina marginaler och nästan omöjligt att svara på för oss andra på forumet. Du bör även snegla på vad dina konkurrenter erbjuder och kanske testa dig fram genom att köra olika tillfälliga kampanjer.

    #175422
    Tailwind
    Medlem

    Jag förstår det, tänkte mest generellt vad man bör tänka på och hur man ska räkna på ett sådant erbjudande.

    #175456
    Bjorn
    Deltagare

    Mina erfarenheter är följande. Håll ett fast fraktpris, det blir enklare både för dig och för kunden, kunden vet vad som gäller direkt, “Don’t let me think”. Sätt en fri-frakt nivå som ligger en liten bit över snittordervärdet, för att sporra kunderna att handla något mer, så får du upp snittordervärdet. Hjälp till med detta genom att visa några lågprisprodukter i kassan som man enkelt kan lägga till med ett knapptryck.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.