Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fyllnadsmaterial

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103062
    RickardP
    Deltagare

    Som en relativt ny e-handlare (hållit på lite mer än ett år) så har vi fortfarande inte bestämt oss för vad som är bästa fyllnadsmaterialet.

    I vårt fall är dem flesta leveranser i en 290x200x100mm kartong så vi snackar inga mängder fyllnadsmaterial.

    Det vi kör med mest har blivit bubbelplast på stor rulla, riva av vad man behöver och fylla med.

    Vi har återanvänt plastkudar som vi fått från leverantören i paket när det är tillräckligt stort utrymme men i många fall räcker egentligen inte plastkudar för det täcker inte hela ytan.

    Har nu införskaffat vad som verkar kallas packningschips, vita folie grejer som verkligen gör jobbet men känns rätt dyrt.

    Hur gör ni och vart köper ni fyllnadsmaterial?

    Sköter webshopen med min bror som i sin tur säljer mopedbilsdelar på 3 olika webshopar och det han skulle vilja ha men verkar inte finnas, en påse man lägger sakerna i och sedan i en kartong och när det ligger i kartongen öppnar man någon ventil eller något så fylls denna påse med luft och fyller ut kartongen.

    Någon som känner till något liknande?

    #167989
    timpelt
    Medlem

    Beror förvisso på om det är ömtåligt eller inte, men något som jag märkt i paket som kommit som har blivit vanligare är kraftpapper som är skrynklat.

    #167980
    O.Ingemansson
    Deltagare

    Om jag var dig skulle jag ringa min emballage leverantör och säga åt honom att du vill ställa ut två maskiner på prov.

    En Fillpack TT och en maskin från Sealed Air.

    #167981
    Stefan72
    Deltagare

    fast jag förstår inte riktigt tanken med ts förslag till produkt? Om man blåser upp nåt som sluter ut mot kartongen till max så kommer ju det man packat ligga löst därinne iallafall?

    I slutändan hänger allt på volymer, man ska packa en fasligt massa paket om dan innan en egen maskin för förpackningsmaterial kan räknas hem. Tills dess får man nog använda det man har. Själv tycker jag man vadar i allt material som varor kommer i så för min del fungerar det utmärkt.

    #179719
    RickardP
    Deltagare

    tack för tipsen.

    Angående idèen med förpackningen som blåser up sig ska ju självklart fylla ut hela kartongen så mycket det går så produkterna ligger stilla.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.