Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Ge bort produkter i marknadsföringssyfte

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97609
    Borje
    Deltagare

    Hej,

    Är det någon som vet vad som gäller om jag ger bort produkter som jag normalt säljer på min hemsida? Jag tänker främst på om man ger en produkt till en blogg som har en tävling, en site som testar produkter eller den lokala fotbollsklubben som ska ha en tävling eller liknande.

    Bokförs produktvärdet (inköpspriset) som en marknadsföringskostnad eller tas det inte upp alls?

    MVH

    /B

    #138832
    Parvelito
    Deltagare

    Om du vill ha koll så kan du ju bokföra det som en marknadskostnad. Är det ringa omfattning så brukar man rekommendera att dra bort det vid den årliga inventeringen som svinn. Är det mer omfattande, mer än 1% av varorna som går ut så, brukar man göra klokt i att ha en rätt noggrann uppställning om vad som skickats till vem. Annars brukar Skatteverket vid en revision, på goda grunder, påstå att man betalar för tjänster eller personal med varor eller rent av säljer varor vid sidan av svart. 1% är inte hugget i sten, pysslar man med guld och diamanter är siffran väsentligt mindre, säljer man livsmedel med bäst-före-datum kan nog mer än 1% svinn accepteras.

    Observera att man kan bli skattskyldig om man skickar saker till bloggare, och det kan vara värt att fundera över lagen om bestickning innan man skickar dyra saker till någon.

    #138885
    Borje
    Deltagare

    Tackar så mycket för svaret! Vad tror du om att jag ger säg 5 produkter som kostar 200-300 kronor styck på min sida till den lokala hockeyklubben som lottar ut priserna i periodpauserna. Alltså helt och hållet i reklamsyfte. Tänkte också skänka lite grejer till en hockeysida som lottar ut till läsarna.

    #138886
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tycker det låter som en vettig strategi som du inte får några problem med vad gäller lagar och redovisning.

    #164610
    Kungenavdanmark
    Deltagare

    Vad gäller för regler om jag vill köra ett erbjudande där jag skickar med produkt B utan kostnad om kunden köper produkt A?

    #164611
    Kungenavdanmark
    Deltagare

    Eller måste jag sälja dessa produkter som ett bundle?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.