Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Göra om befintlig HTMLsajt till… "Ny"?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102638
    Tian
    Medlem

    Sitter i tankarna på att – kanske äntligen / till slut / göra om min HTMLknackade sajt till en enklare hantering.

    Inget som jag klarar / hinner, så jag kommer att få ta hjälp.

    Men nu funderar jag på hur det funkar egentligen, det är ju inte bara att “kopiera in” i WP, etc.

    Min sajt är en rätt enkel historia utan integrerade lösningar etc.
    En hemsida med ett kontaktformulär som fungerar som vår butik, och vi får ganska många beställningar.
    Företaget omsätter ganska mycket (allt är dock relativt) och det är lite skrämmande att göra om något som fungerar men jag gissar det kanske börjar bli dags.
    Bara att byta en produktbild tar ju sin lilla stund/procedur som det är nu…

    Är det någon här som gjort ett sådant “sajtbyte”? Hur går det liksom till?

    Det finns säkert många saker man skulle kunna göra för att förbättra både för admin – men även för mina kunder.
    Jag har dock haft oerhört få “det var svårt att beställa” från mina kunder. Kan räkna dem på halva handens fingrar faktiskt.

    Om man gör om, skulle det gå att få sajten utåt att se likadan ut?
    Om man skulle lägga in den på en “plattform” ( Kalla mig blond, för det här förstår jag inte! :D ) finns det då något man skall tänka på? Jag har förstått att det finns väldigt många olika..

    Har du något tips på hur man kunde förbättra min hemsida?
    Jag tar tacksamt emot några ord om du har tid. Själv har jag nog blivit förblindad av hemmablindhet i min silvergruva..

    Första gången jag tänkte göra om min sajt alskadebarn.se och vi försökte göra “riktig klick-ihop-webshop- av det blev det systersajten favoritsmycken.se som jag behållit istället för att låta bli framtida alskadebarn. De länkar dock till varandra, och vill man hellre klicka ihop sin beställning gör man det på favoritsmycken, istället för att beskriva sin beställning i mail som man gör på alskadebarn.

    #178213
    MyJosephine
    Deltagare

    Har du en budget till det så hade jag rekommenderat att du anlitar någon som har kunskap och erfarenhet av att skapa teman i WordPress. Om du ev. tänkt ha en butik där istället för en med order-formulär så bör personen även ha erfarenhet av WooCommerce (eller liknande).

    Om du vill ha sidan någorlunda likt en sida du redan har så är det att personen kodar upp ett nytt tema, utifrån hur den befintliga sidan ser ut. Eftersom det inte är samma plattform bakom så går det, som du säger, inte bara att kopiera in.

    Vad jag såg på Älskadebarn så är inte den responsiv, detta kan även vara bra att personen som gör ditt tema har erfarenhet av. Har du en väldigt låg budget är det oftast så att de som arbetar för lägre inte har kunskapen utöver.

    Vad det gäller förbättring, så tror jag det är bra om där finns med struktur och design. Just nu är det lite mycket överallt, små bilder och mycket ihopklumpad text. Medan på favoritsmycken är där alldeles för mycket tomrum emellan bilder, m.m. Smyckena i sig är jättefina, och borde få mer utrymme i bildform och en mer stilren och designad sida.

    Jag tror du hade haft nytta av att anlita någon helt enkelt. :)

    #178216
    Tian
    Medlem

    Toppen, Josefine!
    Tack för bra input!
    Det skall jag verkligen tänka på! Tack för att du tog dig tid! :)

    #178324
    Miialainen
    Deltagare

    Hej,

    Vi jobbar med att sätta upp webbshoppar, i huvudsak, i plattformen Shopify, så jag ska svara på hur det skulle vara att göra ett sajtbyte till denna, i grova drag.

    Din information skulle man förmodligen kopiera in på olika undersidor. Sedan skulle man, beroende på tema (teman är det mest kosnadseffektiva sättet att få till en grundstruktur och alla teman jag stött på hittills är helt responsiva) bygga upp första sidan till att vara tilltalande. Men det skulle vara mycket kopierande in i shopify strukturen.

    Sedan är ju Shopify inte integrerad med typiskt svenska webbtjänster och betalmoduler. Och i fallet man tycker att det är viktigt så kanske Pandacommerce är något att titta på. Men varför vi gillar dessa två är dels för att de är väldigt enkla admin-gränssnitt, responsiva teman (för Panda kan vi hjälpa till att anpassa många fler än vad som anges hos dem) sedan har Shopify väldigt många Appar som man kan koppla på för olika saker. Där har Pandacommerce inte alls lika många men de har fördelen av att vara anpassade till Sverige (tex Klarna och Payson-integreringar).

    Hör gärna av dig om du har mer frågor på mailen, kollar inte här så ofta! (miia@restfuldesign.com)
    /miia

    #178434
    timint
    Medlem

    Oavsett vilket system du väljer så behöver det finnas stöd för import av katalogdata. Ditt system måste också kunna exportera. Beroende på vilket system du kommer ifrån kanske Cart2Cart fixar detta. Importer/Exporter är formatspecifika.

    Sen måste systemet ha stöd för templates, och det har de flesta. Man bygger en HTML-mall såsom du önskar och växlar till denna i systemet när den är klar. Utan templates måste core-filer modifieras och då är du fast från att kunna uppgradera till nya versioner vilket skulle skriva över dina ändringar.

    Jag arbetar med att assistera kunder i osCommerce, OpenCart, och LiteCart. Beroende på plattform och design tar det såklart olika lång tid att bygga nya butiker. Hög detaljrikedom och responsivitet drar iväg kraftigt.

    Jag bygger nya butiker på en separat domän, tex. http://dev.minbutik.se. När den är klar flyttas filerna över till huvudhemsidan. Därefter brukar jag göra den gamla butiken åtkomlig på annan adress såsom http://old.minbutik.se.

    Om webbkunskaperna är få och utrymmet för konsulter litet så rekommenderar jag en hostad lösning t.ex. Shopify. Den kanske begränsar dig. Men du slipper den tekniska huvudvärken.

    Din webbplats skulle behöva lite modernare design och dela upp innehållet så det blir lite luftigare. Skapa riktiga minityrbilder för sidan är ganska tungladdad. Du skall på några sekunder försöka fånga besökaren, och det kan bli svårare med mycket innehåll och läsning. Jag måste säga att MyJosephine’s hemsida cuteness.se var ett väldigt bra exempel på modern, luftig, responsiv och otroligt snygg webbplats. Kanske den kan vara en förebild?

    #178441
    Tian
    Medlem

    Tack Miialainen och Tack timint för era kloka ord!
    – Det är inte helt lätt det här..

    Att ni tar er tid att skriva är mycket värdefullt för mig!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.