Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Göra webbshop, pris?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94906
    wert790
    Medlem

    Hej!
    Jag ska göra en webbshop baserad på Prestashop till en kund inom skönhetsbranchen. Hon har ett fåtal produkter (6 stycken) som hon vill sälja. Det finns en färdig design som hon önskar använda (även html-kodad).

    Detta är mitt första uppdrag inom ehandel (och med prestashop) så jag vet inte riktigt vad som är ett rimligt pris på sidan? Är det någon som har utfört något liknande projekt och vet hur omfattande projektet är och vad som är ett rimligt pris?

    Ytterst tacksam för svar :-)!

    #114038
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Du menar att du ska installera en prestashop och installera/lägga in en färdig designmall i butiken? Om ja, så borde det gå att göra på 1-2 timmar, och då tar du ditt timpris x antal timmar.

    #114039
    wert790
    Medlem

    Hej!

    Nej någon designmall finns det inte. Sidan är skriven i vanlig html och jag ska lägga till en undersida på den som då är denna webbshop, dvs jag måste skriva ett eget tema till prestashop som matchar den befintliga sidan. Strukturen i shopen måste skrivas om en del också för att matcha kundens önskemål. T.ex där det i originalet ligger kategorier ska de 6 produkterna ligga i stället. Dvs, de ligger inte i några kategorier. Antar att det tillkommer en del andra sysslor också för att få betalningsmetoder osv att fungera?

    Hoppas det blev lite tydligare!

    #114040
    wert790
    Medlem

    Kodmyran, var inne och kikade på din sida. Väldigt imponerad av designen :-)! Hittade dock en bruten länk som du säkert vill laga!

    #114041
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    @wert790 9754 wrote:

    Kodmyran, var inne och kikade på din sida. Väldigt imponerad av designen :-)! Hittade dock en bruten länk som du säkert vill laga!

    tack, den ska fixas bums.

    Då förstår jag, tyckte annars det lät som ett väldigt enkelt jobb.

    Det är svårt att säga hur lång tid det tar. Vi jobbar ju i vårt eget system och har därför ingen erfarenhet av just prestashop, men det man generellt kan säga är att saker har alltid en förmåga att ta längre tid än man tror, och speciellt design brukar kunna dra iväg timmässigt eftersom kunderna kanske inte alltid vet exakt vad de vill ha, och en hel del småjusteringar tar tid.

    Ska du sedan koda ihop designen till en mall att lägga in i butiken så tar det också en hel del tid. jag gissar att designen kanske tar säg 20 timmar om det ska vara en väl genomtänkt sak, beroende på hur snabb och duktig du är på att koda, sedan tillkommer säkert lika lång tid till för att koda ihop det med butiken. Installation av prestashop tar inte lång tid men justeringarna kan ta en del tid, där vet jag som sagt inte hur prestashop är uppbyggt, så där kan jag inte hjälpa dig.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.