Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Guide för försäljning i Norge

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102613
    VATadviser
    Deltagare

    Guide för försäljning i Norge.

    Hej la in denna på bloggen igår. Lägger även in en tråd här om detta.

    Vi har nu ett väldigt stort tryck från e-handlare som vill sälja i Norge och följaktligen behöver sätta upp en bolagsform där. Vi får nästan dagligen frågor och vi kan se att frågeställaren inte alltid förstår vad vi svarar. Därför lägger jag nu upp början på den Guide som vi har tagit fram för att underlätta för Er att se vad som krävs och vad Ni behöver gör här. Den är lång så se det som en Teaser vill Ni ha hela så maila eller ring mig bara så skickar jag över den till Er.

    Vi rekommenderar för det mesta våra kunder att bilda ett så kallat NUF i Norge då vi anser att det i de allra flesta fall för e-handlare är att föredra. Bl.a. för att man i ett NUF inte behöver redovisa någon vinst och därmed inte behöver tänka på andra skatter än tull och moms. Därför gäller Guiden NUF.

    Guide ehandel till Norge via NUF

    Det första som skall göras är att bilda ett NUF. Det skall alltid göras innan man sätter igång att leverera varor när man som säljare står för tull och moms i Norge. Man behöver alltid ett ombud i Norge när man har ett NUF (lagkrav). Följande behövs för att sätta igång:

    -Registreringsbevis (beställ från bolagsverket) skall vara stämplat och signerat (av bolagsverket) avgift 250 kr (Beställs av VAT Adviser).

    – Protokoll från styrelsemöte (se bilaga). (Skickas in till VAT Adviser från Kund)

    – Registreringsblankett ”Registrering av Selskapet” (görs av VAT Adviser)

    – Beställ Norskt bankkonto (görs av kund) är ett krav. Bör göras omgående då det kan ta lite tid att få ett konto i Norge. Dock så måste ett NUF vara registrerat och ha fått ett orgnr innan man kan aktivera ett Norskt bankkonto.

    Momsregistrera NUF när omsättningen överstigit NOK 50 000

    När NUF har omsatt NOK 50 000 netto får man (skall man) momsregistrera NUF. Men först då (det finns möjlighet att förregistrera NUF om man vet att man kommer att omsätta NOK 50 000 netto snabbt). Följande görs i detta skede:

    – Skicka in underlag på att NOK 50 000 är utfakturerat netto (Moms skall faktureras från start) (Görs av kunden).

    – Momsregistrering görs (VAT Adviser och ombud).

    Övriga punkter i Guiden är:

    Vad skall stå på fakturan

    Bokföring och redovisning av NUF

    Som sagt ring mig gärna eller mail om Ni har frågor eller vill ha hela Guiden.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.