Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Håll koll på konkurrenternas priser

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104332
    vermin
    Deltagare

    Hej, hur ni gör för att hålla koll på konkurrenternas priser? Finns det några smarta lösningar för att sätta upp prisregler i förhållande till andras priser?

    Mvh Manny

    #184221
    JRag
    Deltagare

    Vi är i en bransch (profilprodukter) där produkterna oftast inte anges på exakt samma sätt/titel hos de olika återförsäljarna. Så att hålla koll på konkurrenternas priser måste ske manuellt. Ett gigantiskt och tidskrävande jobb som om konkurrenterna dagen efter av en slump går in och ändrar pris blir helt till spillo.

    Vi nöjer oss med att hålla koll och matcha priserna på de absoluta storsäljarna och kör ordinarie påslagsmarginal på vårt övriga sortiment.

    #184226
    Johan S
    Deltagare

    Tänkte föreslå en liten vinkling utav tanken..

    Beroende lite på vilken typ utav produkter du säljer så skulle jag tipsa om att istället för att lägga all den tid som krävs på att ständigt hålla sig uppdaterad prismässigt gentemot alla konkurenter.

    Försök bygga upp kundupplevelsen bättre för enligt det vi ser inom trender har man mer chanser att konvertera potentiella kunder till trogna kunder med just kundupplevelsen. Skapa utrymme för kringinformation och ugc, bjud på din expertis.

    Då väljer fler att köpa av dig även om din produkt kanske kostar något mer för att du skapat förtroende. Detta är även ett sätt att få fler återkommande kunder.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.