Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Har försäljningen avtagit i höst?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95584
    dunken
    Deltagare

    Hej

    Tänkte ställa en fråga till alla er som är här inne.

    Som nog ingen har gått obemärkt förbi så är det ju KAOS i världsekonomin just nu. Rapporter angående minskad försäljning hos troligtvis alla företag och speciellt klädhandeln som jag råkar befinna mig i.

    Känns som att alla man pratar med just nu har en nedåtvänd kurva i höst.
    Om det är den lokala mataffären, frisörer, logistik företag mm.

    Vår kurva ligger på samma nivåer som förra året men borde vara högre med tanke på hur vi satsat.

    Så det jag tänkte är hur ser du det?
    Säljer ni samma i år eller märker ni att det är svårare att sälja nu i höst jämfört med föregående år?

    #128876
    busbjornen
    Deltagare

    Vi har samma läge som du. Siffrorna är ungefär som förra året i oktober, men vi har 30-40% mer trafik så tillsammans med våra satsningar hade vi också räknat med 30-50% omsättningsökning. (även om aug och sept ökade som budgeterat)

    Visserligen har vi fått en del nya konkurrenter men jag tror att folk helt enkelt är försiktigare med pengarna i år. Julhandeln kommer troligen att starta senare, men bli väldigt intensiv. Köpbehovet kommer att finnas där och tillsammans med den generella ökningen för e-handeln tror jag fortfarande att vi kommer att nå våra mål.

    Försök att sitta lugnt i båten tills vidare. Varje år är unikt och precis som att man inte ska titta på enskilda dagar för mycket så ska man inte titta på enskilda månader för mycket heller. Räkna med att julhandeln ändå blir stark då folk egentligen har pengar (jobben finns ju i stort kvar än så länge). De är bara lite försiktigare i år.

    #128877
    JohanK
    Deltagare

    Vi kommer att öka i oktober, vet dock inte hur mycket ännu. September låg på ungefär samma som föregående år.

    #128881
    Magnus
    Deltagare

    Oktober har gått trögt, fortsätter trenden så blir det en minskning med 10% i Okt.
    Det kan snabbt ändra sig då slutet på månaden inte är inräknad.
    Under hösten har jag haft en ökning på 5-15% vilket är en besvikelse då jag har utökat sortimentet.

    Har själv avvaktat lite med beställningarna när Grekerna håller på och bråkar, då är det inte så konstigt om konsumenterna göra likadant.

    #128882
    dunken
    Deltagare

    Jo jag kan rada upp många anledningar till att folk håller lite extra i pengarna i år.
    Så det är inte alls förvånande.

    Förra året hade alla lägre räntor. Vilket jag tror först nu verkligen börjar kännas för vissa.
    Sommaren har varit ovanligt lång, vilket jag menar med att folk inte behöver köpa vinterkläder mm så tidigt som tidigare år.
    Oron överallt skapar pessimism istället för optimism så folk lånar troligtvis inte i samma grad som förra året. Allt detta gör att folk känner att dom inte behöver handla på samma sätt.

    Dock tror ja som ni övriga att det snart vänder och man ser att det inte var så farligt som man trodde.

    #128883
    freddan115
    Deltagare

    Var på väg att skriva att vi ökar. Men såg just att vi ligger efter mot föregående år i oktober :'(
    September var som tur var en riktigt bra månad. ca 20% ökning.

    #128888
    Parvelito
    Deltagare

    Jag ligger rätt bra till med min försäljning, men dunken är inne på rätt spår vad gäller människors ekonomi generellt.

    Bolåneräntorna påverkar konsumtionsutrymmet rätt så rejält. Och när huspriserna dessutom hela tiden stiger så att man kan låna mer pengar för renoveringar och tillbyggnader är det en stark motor i ekonomin. Nu är räntorna högre och huspriserna stiger inte, det påverkar övrigt konsumtionsutrymme.

    Försäljningen av nya bilar har trots det ökat med strax över 10% i år jämfört med förra året. Det går att konstatera att en stor del av konsumtionsutrymmet har lagts på bilen, som onekligen är en rätt så stor investering i de flesta hushållsekonomier, och de har till stor del inte kunnat finansieras med billiga lån på huset.

    Börsen har i år gått uselt, det lär inte vara många som sett sina fonder eller aktiedepåer stiga i värde så till den grad att man frestats att ta ut lite för att konsumera.

    Man kan också på goda grunder anta att alliansens nya jobbpolitik börjar sitta i folks medvetande. Arbetslöshetsförsäkringar på socialbidragsnivå, låga sjukförsäkringsnivåer med svårighet att få ersättning om man blir långvarigt sjuk och en relativt sett högre skatt när man går i pension har fått många att inse att en årslön eller två i form av sparande är nödvändigt för vår trygghet. Det har lyft bort mycket konsumtionsutrymme.

    Att man på sina håll dessutom tar höjd för kommande elräkningar och att andra ser och upplever den inflation som riksbanken påstår inte finns gör inte saken bättre. Bensinen kostade t.ex. i Oktober förra året i snitt 12,74kr/liter, dieseln kostade 11,40kr/liter.

    #128889
    fotofyndet
    Deltagare

    Ja, vi upplever också att tillväxten har avtagit och vissa månader är försäljningen lägre än förra året. Anledningen tror jag är det som Parvelito beskriver, det är många som inte sitter i hus i Norrland för under miljonen utan har flera miljoner i lån med rörlig ränta, där varje tiondels procentenhet i höjning av räntan sätter spår i plånboken.

    #128890
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Även här ser vi det i mina butiker. Jan-April i år hade vi rejäla höjningar jämfört med i fjol, medan från maj ser det mer illa ut. Där ligger försäljningen under det normala eller nästan lika

    #128894
    dunken
    Deltagare

    Kan ju till och med säga att svenskarnas pengar går mer och mer åt räntor, elräkningar, bensin och detta är något som få kan göra så mycket åt under vissa perioder. När allt stiger dessutom så måste det ju påverka någonstans och då är det mest rimligt att man slutar handla sånt man inte behöver.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.