Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Har någon testat Brings Norge-lösning?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97955
  GregerA
  Deltagare

  För ett tag sedan gick ju Bring ut och lanserade en lösning för att göra det lättare att sälja till Norge.
  http://www.ehandel.se/Ett-norgepaket-foer-svenska-E-handlare,1122,bring.html

  Har någon synat den närmare i sömmarna eller rent av testat den?

  #166709
  Richie72
  Deltagare

  Puffar den här tråden och undrar om någon provat den här lösningen, eller provat den andra möjligheten som Greger pratar om i kommentaren kring nyheten:’

  Att etablera sig själv i Norge genom Exportrådet kostar ca 25.000:-. Därtill kommer några tusenlappar per år för att få ha en adress hos dem, och några tusenlappar per månad för bokförings- och deklarationstjänsterna.
  Man kan komma billigare undan om man själv gör allt.

  Skulle vara intresserad att veta hur det fungerar.

  #166739
  VATadviser
  Deltagare

  Hej, vi har precis satt upp en modell hos oss där vi jobbar med Norge, registrering löpande redovisning etc. Anledningen till att det har varit dyrt är att man måste ha ett lokalt ombud som håller en separat bokföring i Norge åt en. Detta krav finns kvar men det har kommit lättnader i det.

  Vår lösning har blivit att ha ett bra ombud som kontrollerar det vi gör i Sverige för våra kunder. På så sätt har vi lyckats få ner kostnaderna gansak mycket. Men visst det kostar fortfarande. Tyvärr så kan man inte som e-handlare sköta detta själv även om man skulle vilja. Norge kräver som sagt ett lokalt ombud.

  Jobbar Ni med Specter och med deras upplägg för momsredovisning i andra länder, så kan vi i samarbete med dem själva ta fram all den information som behövs för att göra Era momsredovisningar i olika länder. Både i Norge och inom övriga EU. Då behöver Ni inte tänka på det alls.

  Vi har ett e-handlarupplägg där vi för vad vi tycker är en billig peng kan sköta löpande momsredovisning i andra EU länder.

  Att sköta momsredovisningar själv i andra länder (EU) fungerar ofta bra om man har enkla upplägg och om man kan landet i frågas momslagstiftning. Men gör inte misstaget att tro att det är samma regler där som här i Sverige. Gör man fel så kommer ju det fram vid den revision som förr eller senare kommer.

  Denna tråd blev lite reklamiserad inser jag men hoppas att den ändå är relevant.

  #166740
  Richie72
  Deltagare

  @VATadviser 67891 wrote:

  Denna tråd blev lite reklamiserad inser jag men hoppas att den ändå är relevant.

  Det är helt okej tycker jag eftersom tråden handlar om detta. Men kommer man förbi att kunderna måste tulla in varorna själva med ert upplägg?

  Att starta företag i Norge är rätt billigt jämfört med andra länder så det vore ju kanon om man kan stå för förtullningen själv så slipper kunden betala detta.

  #166745
  VATadviser
  Deltagare

  Ja det kommer man undan med. Det blir Ni som tullar in varorna då. Antagligen via Er transportör eller via tullkredit antar jag. Egentligen startar man ju inte ett företag i dess rätta bemärkelse man startar en form av filial. Man betalar ju inte en massa andra skatter utan enbart momsen. Plus givetvis tull om man väljer ett sådant leveransvillkor.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.