Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hjälp att välja lagersystem

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97183
    Lennie
    Deltagare

    Hej.
    Eftersom vi inte har en traditionell webshop med artikelregister har vi inte haft något större behov av att ha en inköpssystem med lagerhantering. Då vi tillverkar allt på beställning kan det förbrukas av fem olika artiklar för att bli en artikel i slutändan. Samtidigt som dessa fem kan bli 1000 olika. Dynamiskt med andra ord.

    Efterhand som vi växer och det blir fler personer inblandat så ökar behovet av att få lite kontroll på lagret, som än så länge fungerar som så att man kolla på hyllan vad som behöver beställas. Nackdelen med detta är att vi får dålig koll i alla led. Därför ska jag nu antingen bygga men helst köpa eller använda nåt opensource system och då behöver jag er hjälp.

    Det handlar bara om ett par hundra artiklar men det är ändå dags att ta tag i. I synnerhet då lagret kan komma att delas upp på två fysiska platser.

    Funktioner jag önskar
    – antingen macbaserat men helst MySQL/Php
    – lagersaldo
    – varna vid lågt saldo
    – lägga in nettopriser
    – eget artikelnummer samt lev.artnr.
    – skapa inköpsorder
    – räkna av lager gärna genom att man blippar en streckkod
    – och i så fall generera streckkod

    Jag har ingen större erfarenhet av detta så tips mottages gärna. Ska man orka bygga själv eller finns det nåt opensource eller köpes? Helst inte nåt windowsprogram bara, vi har en väldigt windowsfri miljö och vill ha kvar det så.

    #134383
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Allt det där finns inbyggt i vår vebshop utom generera streckkod om du menar skapa egna streckkoder. Kika gärna på kodmyran.se så kan du beställa en demobutik samt få en genomgång via skype om du vill

    #134396
    Lennie
    Deltagare

    Jag vet att ninskamha byggt ett bra system för lagerhantering men då är det en komplett webshop. Jag söker nåt som endast är för internt bruk så hela shopdelen är överflödig.

    #134397
    Dan
    Deltagare

    Byggs på 8 timmar max skUlle jag säga. Lär inte finnas anpassat för ert bruk redan.

    #134401
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Borde också finnas i en hel del affärssystem, har du kikat på några sådana?

    #134404
    Lennie
    Deltagare

    Blir nog att snickra själv

    #134410
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Ja har man tiden till det och kan göra det så är det säkerligen bäst, då kan du ju utforma det helt enligt era egna behov.

    #134414
    GregerA
    Deltagare

    T.ex Specter affärssystem är ju moduluppbyggt och hanterar både lager och inköp. Nu vet jag inte om det bara går att hyra de modulerna, eller om man måste ta ett lite större paket. Men det går att köra på Mac.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.