Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Hjälp! Massa frågor om E-handelsplattformar

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101313
    Paulon
    Deltagare

    Hej!

    Jag ska starta en webbshop men vet inte vilken hemsida jag ska köra via. Jag har kollat på bland annat sitoo.se, prestaworks.se och textalk.se men har fastnat mest för textalk p.g.a att man får mest tjänster för pengarna.
    Någon som har något annat förslag eller tips?

    Sen undrar jag om något vet en svensk motsvarighet till Wix.com? Jag kan inte bygga upp/designa en webbshop med HTLM koder och undrar om de finns någon sida som är som wix.com, där du bygger upp och designar en hemsida super lätt utan koder.

    Och om jag nu skulle välja tex textalk.se, är de då någon som har förslag på företag/personer som kan hjälpa mig med att göra hemsidan där? Har pratat med lite olika företag/personer och fått offerter men de har vart ganska höga priser.

    Uppskattar alla tips och all hjälp då jag är helt ny på detta!
    Tack så mycket!

    #172392
    FredrikGust
    Deltagare

    Detta är en av de vanligaste frågorna på forumet och jag rekommenderar att du testar sökfunktionen som kommer det dyka upp flera relevanta trådar.

    Generellt gäller dock några korta tips som brukar vara bra att följa:

    1) Ha inte för bråttom. Utvärdera i lugn och ro. Välj först när det känns rätt.
    2) Läs avtal och bindningstider. Kolla på referensbutiker och kolla om andra är nöjda med tjänsten så du känner att det är ett företag att jobba med under hela bindninstiden.
    3) Anmäl dig till testbutiker och jämför gärna flera olika. Du hittar leverantörerna här: Jämför e-handelsleverantörer, e-handelsplattformar, webbutiker, e-butiker och e-handelssystem för e-handel
    4) Kom ihåg punkt 1) då man inte bygger en bra nätbutik på några dagar.

    Tjänster kostar. Design är ofta inte det avgörande på vilka butiker som får en e-handel att rulla. Det finns så många andra saker att titta på också så som bra produktbeskrivningar, fina produktbilder, ett attraktivt sortiment som har en röd tråd, trygga betallösningar, bra språkbruk på sidan, trygghet för kunden, transportsätt och en massa annat.

    Näthandel är 10% teknik och 90% att kunna göra affärer. Allt för många fokuserar 90% energi i teknik som behövs för att sälja och 10% på vad man säljer. ‘

    Textalk har många kunder, men ska man ha något som snabbt skiljer sig från mängden skulle jag även kolla med t.ex. Wikinggruppen.

    #172395
    Richie72
    Deltagare

    Textalk kan hjälpa till med design, kolla på deras facebook, där har de lite “före och efter” exempel på när de gjort om designen.

    #172435
    Paulon
    Deltagare

    Tack så jätte mycket för era svar!

    #172438
    Potentialen
    Deltagare

    Hej,

    Vissa open source system kan du konfigurera mer eller mindre själv, utan att ha programmeringskunskaper. Prestashop är ett av dem till exempel.. I så fall behöver du egentligen bara ett vettigt webhotell som har lite autoinstallfunktioner innehållande Prestashop så är själv installationen gjord i ett kick.

    Har du å andra sidan ett mycket begränsad datorvana kanske det är bättre att vända sig till någon som kan tillhandahålla en tjänst, vilket dock naturligtvis medför återkommande kostnader för din del.

    Lycka till!

    #172459
    Planmaker
    Deltagare

    En fråga med många svar förmodligen?

    Jag har egen erfarenhet av både Prestashop och Textalk och kan instämma med föregående talare om att det är skillnad på tjänster och funktion.

    Och det bästa är nog att läsa på så mycket man kan för att sedan utifrån sina egna referenser göra sitt val.

    I detta forum finns en uppsjö med information i ämnet från en mängd olika e-handlare, både nykläckta e-handelskycklingar och “gamla” rävar inom e-handel.

    Lycka till!

    #172464
    jpettersson
    Deltagare

    Det som är en stor fördel när man använder sig av sk hyrlösningar är man då kan “diktera” vad man vill ha utan att för den skull behöva kunna något angående koden. Självklart kostar detta pengar och där har vi väl nackdelen ;) Så det som krävs av dig är kunna värdera hur mycket olika funktioner och/eller designs kan kosta att implementera och vad det kan ge dig i merförsäljning alternativt tidsbesparing.

    Hur de olika plattformarna står sig i detta kan inte riktigt jag svara på då det var länge sedan vi kika på detta. Men så som tidigare har påpekats så är det en bra idé att kolla runt mellan olika plattformar. Vi valde talex.se och kört på med deras plattform de snart 5 år vi har varit aktiva. Vi har inte upplevt några problem att få det som man vill, rent tekniskt, men sedan har vi valt bort vissa idéer vi har haft för att de har blivit för dyra att genomföra (oftast för att vi inte har förstått att man då måste göra relativt stora förändringar i koden).

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.