Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hjälp med frakt TILL posten

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98383
    pazappa
    Deltagare

    Hej!

    Jag körde en Groupon-deal och det gick ju bra… nu är det bara det att jag ska lämna in 520 paket (varubrev) till Postens företagscenter i Globen och jag funderar på hur jag ska få dit dem då jag inte har bil eller körkort. Anlita budfirma är ett alternativ, men att dra ner paketen 8 våningar i en rätt liten hiss tar en stund och då blir det väntetaxa, dessutom vill de helst ha grejer på pall och den går inte in i min hiss.

    Men om det finns någon vänlig själ här som finns i närheten av Högdalen och har en skåpbil eller liknande så hyr jag gärna in mig för leverans till Globen av dessa paket. Eller någon med en smart lösning.

    Det är ju synd att hämtning inte ingår i varubrev men nu är det som det är med det.

    #148237
    Parvelito
    Deltagare

    Det skulle du ha tänkt på LITE tidigare… :-)

    Grattis till en kanonbra försäljning. Ett gott råd är att du ringer en budfirma och betalar för ett par timmar så du kan vara med och lasta och lasta av och se till att allt blir rätt. Utslaget per försändelse så blir det ju inte mer än ett par kronor.

    #148238
    Jeff
    Deltagare

    En Taxibuss kanske kan vara ett alternativ? Modell Handikapp.
    De borde kunna ge en så pass bra tid så du kan stå nere med allt redan när de kommer.

    #148244
    pazappa
    Deltagare

    @Parvelito 47710 wrote:

    Det skulle du ha tänkt på LITE tidigare… :-)
    .

    Hehe… ja budfirma eller särbon+hyrbil lutar det åt.
    Kollade med Taxi och de kunde inte garantera att det får plats eller att sätena kan vikas ner osv.

    #148246
    Jimmys
    Deltagare

    Du kan köpa hämtningen av Posten, har du kollat vad de ska ha för att hämta?

    #148250
    pazappa
    Deltagare

    Ja, Jimmy, jag kollade och man köper då checkar (minst tio st á 198 kr styck) och då hämtar de 3-4 “blå lådor” och dessa lådor rymmer inte på långa vägar det jag ska skicka tyvärr men tack för tipset.

    #148265
    Jimmys
    Deltagare

    @pazappa 47724 wrote:

    Ja, Jimmy, jag kollade och man köper då checkar (minst tio st á 198 kr styck) och då hämtar de 3-4 “blå lådor” och dessa lådor rymmer inte på långa vägar det jag ska skicka tyvärr men tack för tipset.

    Ok, vi har inte använt Posten på några år nu. Men när vi gjorde det och hade något extra så beställde vi hämtning på det, som fakturerades, och om jag inte minns fel så kostade det 120:-, och det var för att lämna backar eller bur, hämtningen ingick (nu är det säkert 2 år sen sist, så att detta stämmer är inget jag tar gift på).

    Hade jag haft en större bil hade jag kunna hjälpt dig köra dit paketen 😮

    #148273
    pazappa
    Deltagare

    Låter ju som en bra tjänst, men när jag pratar med dem hänvisar de bara till servicecheckar och då ingår inte så stor hämtning tyvärr, plus att man måste köpa minst 10 sådana checkar.

    Tack ändå! OT: Jimmys, du kanske kan vara intresserad av min nästa produkt inom hudvård, ett serum som är kraftfullt mot rynkor, jag söker ÅF och affiliates.

    #148301
    Gustav
    Deltagare

    Taxi är billigast. Åk två gånger om det inte får plats i en bil.

    Våra paket har fått åka Taxi Stockholm vid flera tillfällen då det krisat. För vår del skulle det vara billigare att skicka varubreven med taxi dagligen, än att ha hämtning med Posten. Men vad som är billigast beror så klart på avståndet mellan ditt lager och närmaste Företagscenter.

    Ett annat alternativ är helt enkelt att ringa ert lokala Företagscenter och fråga om de har möjlighet att skicka förbi en bil. Det brukar vara ganska enkelt fixat för en hemvändande och tom postbil att svänga förbi och plocka upp säckarna, om den ändå är i området. Behöver inte kosta någonting alls om postpersonalen är trevlig och det bara är en engångsgrej.

    #148348
    pazappa
    Deltagare

    hade funkat med taxi med mindre volym men här blir det nog 10 vändor så det är inte så ekonomiskt. Har pratat med postpersonalen och de var bara hyperstressade och gav inga möjligheter till hämtning men kan ju prova igen och se om man har bättre tur.

    Nu har de skickat min stora leverans från USA (som svenska kunder väntar på) till Singapore istället för till mig. Det gör en viss skillnad att skriva SE och SG…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.