Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Hjälp med lite feedback på våran nya sida!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98985
    MrCalle
    Deltagare

    Hej ehandel.se forumsläsare!

    Jag heter Calle och driver flera olika e-handelsbutiker.

    Nu jobbar vi med att göra klart en butik som vi lanserade för ca 5mån sedan men av olika anledningar fick köra med en temporär sida fram tills om någon vecka.

    Vi önskar nu gärna lite hjälp med feedback på våran nya sida innan den laseras.
    Vi jobbar fortfarande med denna och kommer göra det under hela veckan.
    Men ni får gärna ge oss inflikningar på saker som ni tycker vi gör fel eller rätt.

    Våran sida hittar ni på http://audioexpress.shop4sale.se

    Vi skulle vara mycket tacksamma för all kretik, bra som dålig!

    Mvh
    Calle

    #154087
    Hensh
    Deltagare

    Hej Calle,

    Något jag reagerade väldigt starkt på är sättet man skiftar mellan olika produktbilder. Väldigt segt och irriterande, speciellt med effekterna ni har lagt på.

    Det jag inte förstår dock är ifall ni är helt klara med butikens utseende? I så fall tycker jag tyvärr inte att kassan såg något bra ut. Inte heller footern.

    Sedan hade jag personligen skippat dela-knapparna som hänger på hörnan och istället placerat dem på ett annat ställe, exempelvis headern.

    Ur ett SEO-perspektiv så ser inte butiken så värst SEO-anpassad ut heller, så ni tänker på det.

    Ursäkta mig ifall jag nu låter som värsta kritikmonstret.

    #154112
    mephisto73
    Deltagare

    När man valt en kategori så finns det check boxes man kan kryssa för, men dessa verkar inte funka, eller så är funktionen oklar. Likaså finns det en tom banner på kategorisidan.

    Sedan skulle jag nog lyfta ut butiken på en egen domän. För mig ser det aldrig bra ut om butiken ligger som en subdomän, men det kanske är ett mindre problem för folk generellt sett.

    Vad gäller designen så är den väl okej, men det är något som inte känns helt 100, svårt att sätta fingret på. Kanske är lite 2002 över den helt enkelt.

    #154182
    Leo_Ryberg
    Deltagare

    Nu kommer det här kanske vara rätt mycket kritik. Jag menar bara väl, så ta inte illa upp.

    • Loggan är snygg, men den svarta konturen har en pixlig och skarp kant. Misstänkte först att den var i .gif-format, men den var .png. Måste vara lite dåligt urklippt.

    • Leverantörernas loggor syns dåligt mot den spräckliga bakgrunden. Om du lägger dem inom en mörk board istället, kommer de att synas bättre.

    • Footern bör vara lika bred som den vita boxen där innehållet ligger. Du skulle även kunna använda samma bakgrundsfärg som du använder till resten av sidan.

    • Footer-boxen behöver inte ett slut och en bottenskugga längst ned. Den kan helt enkelt gå hela vägen ned till slutet på sidan. Det ser lite underligt ut när sidan slutar längre ned än footern.

    • Du har dubletter av betalningsalternativen högst upp på footern. Varje logga visas två gånger.

    • In Ear, Over Ear och On Ear-flikarna ser skumma ut där det skall vara transparent. De är lite mörka där, vilket ser skumt ut när de överlappar bannern. Samma sak gäller för de tre flikarna längst upp till höger. Du kan själv se de mörkare fälten vid flikarnas rundade hörn.

    • har en bakgrundsbild i full storlek som tar upp 1.4 mb. Även de andra bilderna är väldigt stora och tidskrävande att ladda. Jag sitter på en hundramegabitslina, och det tog väl uppåt en minut att ladda sidan fullt ut. Använd färre bilder, spara bilderna i lite, lite lägre kvalitet (det kommer att spara utrymme, men märks knappt). Använd bara .png om du har transparens i bilden. Annars funkar .jpg mycket bättre.

    Ett ännu bättre alternativ är att ha en mycket mindre bild med ett brusigt mönster, som du sedan repeterar i båda riktningarna. Detta minskar laddningstider väldigt mycket.

    • De gröna, fyrkantiga köpknapparna på huvudsidan hänger inte ihop med sidans tema i övrigt. Rekommenderar att du rundar dem på något snyggt sätt. Knapparna har också bakgrundsbilder i .png-format. Du kan få fram knappar som ser ut precis på det viset med css3, så det behövs egentligen inte bilder där över huvud taget. Allt det resulterar i är längre laddningstider.

    • Köpknappen på produktsidan skiljer sig från köpknappen på startsidan. Texten på knappen är även icke-centrerad i höjdled. Det där går också att göra snyggt med css3, och då slipper man även laddningstiderna.

    • Kundvagnsidan ser inte ut som resten av sidan. Försök att använda ett konsekvent färgtema, och håll dig sedan till det. På kundvagnssidan ligger även produktnamnen slickade mot bildens lägre högerkant. Det bör nog vara någon typ av marginal där.

    • När jag tar bort en produkt ur kundvagnen ligger den kvar i kundvagnsfältet i headern tills jag laddat om sidan.

    • Kundvagns-rutan i headern har en helt annan grafisk stil än resten av sidan.

    Generellt:

    Jag tror att du måste välja om du vill ha den fyrkantiga, grå stilen som du har i footern och i popup-rutorna “sök”, “kundvagn” och “mina sidor”, eller om du vill ha den spaceade stilen i svart, vitt och mörkblått, som du kör på resten av sidan. Stilarna ser ut att höra till helt olika grafiska profiler.

    Du borde gå igenom alla bilder, och kolla vad som kan ersättas med CSS. Kolla på Button Maker om du vill ha ett schysst GUI för att få fram utseendet du vill ha på knappar. Det är bara att dra i sliders och fixa tills du är nöjd, sen copy-pastear du in koden.

    Det som inte kan ersättas borde sparas ned i aningen lägre bildkvalitet. 80% brukar funka på jpg utan någon nämnvärd kvalitetsförlust. Bakgrundsbilden borde du göra liten och tileable istället. Vill du ha den ljusare högst upp kan du lägga ett lager med en transparent highlight där istället för att spara ut hela bakgrunden i ett stycke.

    #154184
    Illvillja
    Deltagare

    Tjenare!

    Här kommer min feedback.

    Det känns som om sidan tar lång tid att ladda in. Det kan ha att göra med att jag sitter nere i Gibraltar, men eftersom laddningstiderna påverkar konverteringen skulle jag åtminstone titta på det.

    Sen verkar det vara strul med sökfunktionen. Jag provade att söka på “pipe” som du har flera produkter av på förstasidan, men fick bara fram ett resultat. Samma sak med “isports”

    Slutligen, finns det någon anledning till att du upprepar alla betalningslösningar 2 ggr längst ner på sidan?

    #154210
    MrCalle
    Deltagare

    Grymt.. Precis sådan här feedback jag sökte.
    Kommer ge svar i morgon på era ev. frågor.

    Fram till dess vill jag ge er ett stort tack till er som tagit er tid till detta… TACK!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.