Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hjälp mig att starta webbshop, och hitta bästa betalsystem och plattform etc

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95892
    Greenlight
    Deltagare

    Hej alla :)
    Jag har just skrivit kontrakt med en leverantör.

    Har googlat runt och försökt skapa mig en bild av vad det är för webb plattform och betalsystem som gäller, men det verkar inte finns några givna självklara val, som jag fattat det.

    Vad använder ni?
    Hur mycket kostar det?

    Tacksam för svar

    #121655
    bloggus
    Deltagare

    Tror det är bättre att du börjar med att surfa runt på forumet och läsa lite. Man har tagit upp dessa nybörjarfrågor om och om igen, så mcyket finns besvarat i detailj.

    #121656
    Greenlight
    Deltagare

    Jo, fast jag undrar egentligen bara vilket är det största mest använda betalsystemet och den vanligaste plattformen.

    #121658
    bloggus
    Deltagare

    Nja, jag tror inte det finns statistik direkt för detta, om du bara tittar på den svenska marknaden. Sedan är frågan om det är hyrd plattform, OpenSource, friköpt, licensierad på egen server …

    #121790
    nmn
    Deltagare

    @Greenlight 18342 wrote:

    Jo, fast jag undrar egentligen bara vilket är det största mest använda betalsystemet och den vanligaste plattformen.

    Och vad säger att den som är störst/mest spridd skulle vara bäst? Framförallt bäst för dig?

    Titta ex. på marknaden för små affärssystem där Visma/SPCS Admin har väldigt många användare men säljer ett i många delar mediokert system…

    #122024
    dnordstrom
    Deltagare

    Hej Greenlight,

    Jag är webbutvecklare och har sysslat en hel del med webbshoppar, samt driver en egen butik. Skulle säga att det egentligen inte finns någon plattform som är “den vanligaste”. Om det skulle finnas så skulle jag ändå inte bry mig om den statistiken speciellt mycket.

    Det hela handlar om att projektets krav—vad du behöver och är ute efter—ska leda dig till vilket verktyg du slutligen använder. Magento Commerce är en väldigt kapabel och funktionsfylld plattform i PHP. Den använder jag till min egen butik. Dock är den hyffsat tung och kräver en del av webb-hostingen för att köras (enligt mig) acceptabelt snabbt.

    För mindre butiker gillar jag även Spree Commerce som är en smidig plattform i Ruby (on Rails). Betydligt färre funktioner än Magento men har även kortare inlärningskurva och är inte lika tung. Magento har fler tillägg för betalsystem också, men jag skulle säga att det är lättare att koda en egen i Spree.

    Finns många faktorer att tänka på. Har du en webbutvecklare, och isåfall vilket språk är han/hon bekväm med? Hur många produkter har du? Vilka funktioner är nödvändiga nu och i framtiden? Tänk alltid några år framåt. Hur mycket pengar vill du spendera på webb-hosting? Du kanske vill ha en hyrd plattform istället för att hosta själv.

    När du har svar på dessa frågor kommer det vara betydligt lättare för dig att bestämma dig för en plattform.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.