Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Hjälp mig välja plattform

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100610
    wattvaktarn
    Deltagare

    Hej alla.
    jag har kört med Textalk i 2 år och har planer på att byta till en plattform med lite mer “frihet”. Jag har väl egentligen inget att klaga på hos textalk, men är lite trött på avsaknaden av tillgången till html koden. 😡
    Det är många funktioner idag som kräver tillgång till html och det ger inte textalk, ett par exempel på funktioner är fast header som ligger kvar när man scrollar ner, flytande kontaktfält med pop-up funktion, egen stil på utseendet.
    I textalk kan man styra css på befintliga teman som storlek, teckensnitt, färg, men man har ändå grundutseendet kvar med behållare och boxar.
    Ett stort skäl till byte är också kassans utseende som verkligen skulle behöva ett lyft.
    Kundtjänsten hos textalk är bra, trevligt bemötande och kunniga.(det är klart att deras kunskap är större än mitt på deras system så den åsikten är högst personlig)

    Jag har tittat på lösningar från Kodmyran, Wikinggruppen och Talex.

    Jag skulle uppskatta om ni som har större erfarenhet av detta kunde ge mig råd och motivering till någon av dessa tre.

    Tack på förhand
    Lasse

    Äger och driver wattväktarna och lustcenter.

    #174408
    wattvaktarn
    Deltagare

    Är det verkligen ingen som har en åsikt? Skit i att motivera ert svar om ni inte vill. Som sagt jag är mycket tacksam för hjälp från er som är mer erfarna än vad jag är,..

    #174409
    david71
    Deltagare

    Vill du hacka kod själv antar jag att det är open source som gäller (ska inte svära på det, någon fler får gärna flika in här). Sedan vilken som är mest lämplig är svårt att säga, alla har sina för- och nackdelar. Det finns många trådar här där olika plattformar diskuteras.

    #174412
    pyhobby
    Deltagare

    Vi kör Talex och där sitter du inte fast trots att det är en hyrlösning (du kan visserligen köpa loss också om du vill det). Jag tror inte det du efterfrågar är några problem att lösa, men kontakta Talex så får du säkert besked om priser etc.

    #174415
    FredrikGust
    Deltagare

    Klivet att gå från en lösning som hålls uppdaterad till OpenSource är ganska långt då man själv blir ansvarig för alla uppdateringar och att få modulerna att fungera tillsammans. Ska man välja OpenSource finns det rätt många trådar här som behandlar Magento, Prestashop, Opencart och Woocommerce. Jag gillar alla dessa fyra på olika sätt.

    Ska du ha tillgång till källkoden och ändå vill ha en lösning du kan hyra ligger min rekommendation på Kodmyran eftersom det är en lösning där du har stor frihet att få det fungera som du vill, dock kräver det en hel del mer av dig om du ska sköta all HTML själv och inte tar in hjälp att sätta upp en grundmall. Man får ett gäng att välja på som man kan utgå från för att bygga vidare.

    Hos Wikinggruppen får du en lösning som är snygg och som du får anpassad designmässigt efter dina önskemål. Eftersom vi säljer liknande produkter kommer du nog riskera att sakna vissa funktioner för att bygga bra navigering i ditt sortiment. Lite osäker på om man kommer åt HTML hos dem dock.

    Har tipsat om min utvärdering av dessa i annan tråd som jag gjorde på min blogg på fredrikgustavsson punkt info.

    #174416
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Antar att jag är partisk men av förklarliga skäl så väljer jag kodmyran :-)

    #174426
    wattvaktarn
    Deltagare

    @FredrikGust 76974 wrote:

    Har tipsat om min utvärdering av dessa i annan tråd som jag gjorde på min blogg på fredrikgustavsson punkt info.

    Hej Stefan, ja jag läste dina inlägg, allihop och jag måste säga att det var intressant läsning, jag förstod inte allt med de tabeller och annat ni gjorde med importen men synnerligen läsvärt i alla fall. jag är inte ute efter att hacka html kod, för det kan jag ej, jag har en kompis som fixar det mesta med html och css, men det är just att i Textalk är man ganska begränsad för de släpper bara css (style), sedan får man göra vad man kan i css för ändra utseendet, html får man bara tillgång till i form av inläggande av analytics kod mm.
    som jag skrev så skulle jag vilja ha en fast header som inte åker upp när man bläddrar ner och ett helt annat utseende på kassan än vad som finns idag, det är säkert en skitsak för den som kan koda att göra detta, och det är inte säkert att jag beskrivit fri html på sådant sätt som ni avser med den beskrivningen, jag vet vad ni valde och det lutar nog åt det hållet alternativt Wikinggruppen där de hjälper till med import och utseendet, jag vet inte i vilken omfattning kodmyran hjälper till med import(utseende. Om de bara tillhandahåller mallar?

    #174418
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Vi tillhandahåller gratis mallar, och vi gör såklart även helt egen design och hjälper till med import men då mot normal kostnad. Det svåraste med import brukar inte vara själva importen utan det är oftast svårast att få tag på datat från plattformen du byter från i ett bra format att importera.

    #174419
    BjornAndersson
    Deltagare

    Jag kör Kodmyrans lösning och är överlag väldigt nöjd. Har fått mycket hjälp med specialanpassningar och de mesta går att lösa.

    #174433
    wattvaktarn
    Deltagare

    Hej Kodmyran,
    nämnde inte du för mig att textalk hade ett bra underlag för importen? jag har för mig det när jag mailade er inför demobutiken

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.