Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Hjälp mot betalning. SEO Adwords mm

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103737
    TieCulture
    Medlem

    Hej,

    Vi är ett relativt nystartat bolag som säljer en produkt på nätet. Vi har använt oss av Google Adwords vilket har funkat OK hittills även om vi inte riktigt förstår vad vi gör :) Skulle gärna vilja ha hjälp av någon som kan SEO och Adwords.

    Någon? Fördel student i Skåne som vill hjälpa till.

    #182237
    BjornAndersson
    Deltagare

    Jag rekommenderar Oxit som kan hjälpa dig med både SEO och Adwords. Men det beror såklart på vad ni har för budget. Det kostar en slant att få bra hjälp men det är det ofta värt

    #182358
    Kitty
    Deltagare

    Har jobbat med en del olika leverantörer, allt beror på budget men tipset är att prata med flera och även försöka sätta sig in lite arbetet. Det är bra att ni redan har gjort lite adwords.

    Mina tips!

    1: Betala en fast avgift för hanteringen av adwords att betala procent ger bara incitament att spendera mer än vad som behövs på annonser. Betala Google för annonserna och betala byrån för hanteringen.

    2: SEO är lurigt och ibland lite dirty, be om en referenskund och kontakta denna, bra att kolla kunders hemsida och backlinks etc. Man vill ha långsiktig SEO dvs seriös onpage som ger relevans och användarvänlighet för kunderna.
    Offpage är den lurigaste biten här kommer man ofta in på lite black-hat eller åtminstånde grey-hat metoder. Kräv full transparens i detta arbete och få med arbetsmetoderna i avtalet.

    Kan rekommendera serachminds, dom har varit med i gamet ett tag gänget som kör nu är ärrade veteraner som man kan lita på.

    #182359
    Seinfeld
    Deltagare

    Jag skulle rekommendera att sätta sig in i adwordskampanjer själv till en början. Det finns bra hjälp att få av Google själva och man kommer långt med basicinställningar och kampanjer om man gör lite jobb själv. Jag kunde absolut ingenting och läste inte på först och det visade sig med lite mer grundkunskaper kunde vi tjänat tusentals kronor enkelt. Jag bara öste in pengar till google och fick väldigt lite tillbaka tills vår byrå gjorde upp en plan. En plan som jag mycket väl kunde läst mig till. Absolut inget ont om vår SEO byrås arbete. De är välrenommerade men vi hade som sagt tjänat på att vänta.
    Likaså kan jag tänka idag runt SEO of-page. Vi var relativt nystartade och kunde väntat innan vi anlitade byrå. Shopen och vårt namn skulle kanske mognat lite först.
    När man kommer till on-page är det bara hårt eget arbete som gäller. Jag skulle aldrig lagt ut det. Vilket vi inte heller har gjort. Det är ni som kan era produkter bäst och kan skriva om dom. Givetvis skall byrån leda in en och göra analysarbete om man inte kan själv. Finns bra gratis program för detta har det visat sig. Hade jag vetat om jag varit påläst.
    Vi skriver mycket mer idag om våra produkter och lägger upp nyheter om ditten och datten varje dag. Bloggar mm och det har gett resultat.
    Så där kan jag inte nog promota för hårt eget arbete framför tangentbordet.
    Ovan är helt mina egna tankar och funderingar kring vår resa. Finns säkert tusentals andra scenarior hur man kan göra. Lycka till

    #182429
    NO LINGO
    Deltagare

    Testa och lär dig grunderna själv först innan du anlitar en extern part. Utan egen kunskap och erfarenhet är det svårt att bedöma kvalitén på byråns arbete och debitering. Att anlita en extern part är ingen genväg till långsiktiga och hållbara resultat utan något som man ska göra när man kommit till en nivå där man måste prioritera sin tid eller när man vill få ett ännu bättre resultat på sina investeringar. Lär dig själv först, testa dig fram, få snurr på det och sen kan du ta in offerter och förslag från externa parter.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.