Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Hur bokföra swishbetalningar?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #192947
  Fabrikör Stava
  Deltagare

  Jag har en enskild firma och kör med kontantmetoden. I min woocommerce butik säljer jag ibland med swish och min undran är när detta ska bokföras, kan jag helt enkelt dra ut en swishrapport ifrån swedbank och använda som underlag? Eller bör jag dra ut något ifrån woocommerce som underlag? Jag har förstått så mycket som att det går bra att jag bakar ihop alla swishordrar en gång i veckan men är osäker på vilket dokument som ska vara underlag.

  #193267
  Stefan72
  Deltagare

  Du ska bokföra varje händelse när den är betald. Hur den betalas spelar ingen roll och nej du kan inte klumpa ihop betalningar under en vecka. Grundprincipen i all bokföring är att det ska bokföras löpande. Sen att många inte gör det är en annan sak men blir det revision och frågetecken så lär de nog påpeka saken.

  Vad du har för underlag är irrelevant. Du har väl en bokföring på endera sätt? Det du använder i den ska ju såklart kunna styrkas och de dokumenten samlas på nåt vis. Du kan ha handskrivna huvudböcker om du vill.

  #196768
  Busbutiken
  Deltagare

  Hade jag varit dig hade jag skapat en kontantfaktura vid swishbetalningar. Finns plugins till woocommerce så man kan få en faktura för varje order, den kan du ha som underlag till kontantfakturan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.