Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur bred skall man vara?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100435
    donkeypunch
    Deltagare

    Hej,

    Jag kom att tänka på vilket som är bäst: Flera väldigt nischade butiker eller en stor webbutik med lite allt möjligt. Kollar man på tillexempel spelbutiken.se och cdon.se så har ju de gått från att vara väldigt nischade till att ha lite allt möjligt. Finns det inte en fara med att bli allt för bred?

    Fördelarna jag spontant kan komma på är följande:

    För nischade: Mer personligt, mer struktur på sidan, oftast enklare att hitta det man söker, har en tendens att ha bättre kundservice samt kunskap.

    För breda: SEO fördel då alla produkter ligger under samma domän vilket rimligtvis borde betyda att en stark domäns ”kraft” spiller över i alla kategorier/produkter. Om man har en välsorterad sida finns stora möjligheter tíll merförsäljning.

    Hur går era tankar? jag kan spontant känna att det är bättre att ha flera skapligt nischade butiker?

    #166526
    Parvelito
    Deltagare

    För att det skall vara roligt att hålla på och sälja saker så måste de också omsättas. Att ha en massa produkter i sortimentet som aldrig någon handlar är rätt så knäckande. Därför börjar de flesta med ett något så när avgränsat sortiment, och går sedan vidare i takt med att de växer och lär sig vad kunderna vill ha.

    I någon mån spelar ju logistik och ekonomi in i det hela också. Det är jobbigt att hyra tiotusentals kvadratmeter lager och fylla med varor innan man har kommit igång.

    #166532
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag tror att vi mindre handlare vinner mer på att vara nicshade. Att ha ett stort sortiment inom en nisch, är lättare än att ha ett stort brett sortiment. Jag tror helt enkelt det är väldigt dyrt att lagerhålla, och jag tror du tjänar mer på att vara nischad

    #166547
    Fru Bad
    Deltagare

    Har tänkt samma tankar.
    Men skall hålle mig till min nisja, tror det blir bäst i längden. Tror vi i Sverige blir mer och mer van med mera nisjade affärer också.

    Sen givetvis det ekonomiska, att köpa masse saker som kanske få vill ha är dyrt! Jag öper heller in lite mindre, så ha “nyheter” med flera varor sen.

    #166551
    Rosch
    Deltagare

    Tror också på att begränsat sortiment i form av nischning mot en viss produkttyp eller produktkategori är rätt väg att gå i starten av en e-handel, både med tanke på lagerhållning men även ur SEO/SEM och kundservice m.m.

    Har nyligen själv knoppat av och skapat upp en separat e-butik för en väldigt specifik produkttyp (kummerband.se) från den lite bredare butiken TieMeUp.se, har redan sett att det gett bättre effekter ur SEO på båda butikerna (inte bara den där jag har domänen som nyckelord). Lagerhållningen är ju dock den samma eftersom jag fortfarande säljer alla olika produkter.

    /Christian

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.