Hur ersätta bloggare / recensent smidigast?

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur ersätta bloggare / recensent smidigast?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93841
  Tomas
  Deltagare

  Som rubriken lyder, om man anlitar en person som bidrar med material till hemsidan/shopen, i ex. bloggform. Och denna inte har F-skattsedel vad är bästa metoden att ersätta personen på?

  Registrera sig som arbetsgivare och betala ut lön, känns lite overkill om det inte är i stor omfattning….?

  Ge bort produkter/presentkort, det kommer man ju inte undan med med mindre än att det är en tävling annars är det ju att räkna som lön, alternativt muta?

  Anlita mellanhand, vet att det finns men kommer inte på var, nåt företag som tar provision och i gengäld sköter fakturering mm så att “privatpersonen” kan fakturerar utan att ha F-skattsedel, någon här som vet vad jag menar?

  Fler förslag?

  MVH. Tomas

  #105662
  Dan
  Deltagare

  Det går inte att ge bort produkter och komma undan att man faktiskt betalar för en tjänst. Däremot finns det lättnader i jobbet för dig som arbetsgivare om beloppen understiger 1000kr per helår.

  Ett alternativ är att be personen använda en tjänst såsom http://www.frilansfinans.se eller liknande som jag tror du menade.

  #105663
  Tomas
  Deltagare

  Ok, tack för svar! Frilans är tydligen en sån tjänst, men jag tror ändå inte det var just den jag sett tidigare, men det är troligen ingen större skillnad på tjänst.

  Ang. lättnader och 1000 kr. Är det redovisningsplikten som är lindrigare och vad avses med 1000 kr? Är det 1000 kr i hand hos bloggaren?. Skulle man kunna tänka sig att betala ut säg 1000 kr som bloggaren sedan får handla för och då få max rabatt så att man säljer utan påslag till denna för att på så sätt maximera vad han/hon kan få ut för de 1000 kr? Eller kan det riskeras att ses som muta tro?

  Ja, ja många frågor blir det. Får väl ringa skatteverket och höra också.

  #105664
  Tomas
  Deltagare

  Efter lite googling hittar jag dessa också: BolagsBolaget anställer entreprenörer och C Företagets hemsida

  och Skatteverkets info om hobbyverksamhet (för bloggare i det här fallet) kan ju vara bra för den som hittar den här tråden i framtiden. Hobbyverksamhet | Skatteverket [NS4 version]

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.