Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Hur fungerar det med betalning?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94940
    wert790
    Medlem

    Hej!
    Jag ska göra min första webbshop och håller på att räkna lite på kostnaderna. Jag undrar hur det funkar med betalningssystem.

    Min önskning är att det ska gå att betala med såväl faktura, förskott och med visa/mastercard. Kanske även med direktbetalning över internetbank.

    Kostar det någonting extra att ha betallösningar för visa/mastercard? Hur mycket i så fall? Finns det flera aktörer och vilken är att föredra?

    Finns det kanske någon guide eller dyl till detta?

    Tacksam för svar!

    #114270
    Dan
    Deltagare

    Extra jämfört med vad? Det kostar pengar ja :)

    1. Du måste ha avtal med en Betalväxel och en kortinlösare för att ta betalt med kort. Alternativt välja en komplett tjänst typ Payer.se, Paypal eller Moneybookers. Prisjämförelse finns här Jämför kortbetalning, betalväxlar, inlösenavtal och kreditkortsbetalning för e-handel

    2. För att ta betalt med faktura behöver du avtal med Klarna, Svea eller PayByBill alternativt lösa faktureringen själv (finns en bra artikel om för och nackdelar i senaste InternetWorld).

    3. Förskottsbetalningar kan många factoringbolag hantera. Klarna kan iaf det, jag har inte koll på Svea. PayByBill har inte stöd för detta. Alternativt hanterar du förskottsbetalning manuellt men då får du läsa av ditt bankkonto själv varje dag.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.