Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur fungerar momsen när man köper från Alibaba?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100233
    Br00der
    Deltagare

    Hej alla glada ehandlare!

    Har en kanske rätt så dum fråga men hur fungerar momsen när man köper varor på alibaba? Den dras ju inte från dom direkt.

    Verkar som många ehandlare köper från alibaba, känns dock att väldigt väldigt många produkter är kopior av märken.

    Antar att det är väldigt olagligt att sälja sådana i Sverige. Eller så är det kanske bara jag som är i fel branch för alibaba.

    Berätta gärna era erfaranheter vid handel från alibaba

    tacksam för svar

    Ha det gott! =)

    #164965
    banane
    Deltagare

    Angående tull och moms så är det enklaste skulle jag säga att låta Dhl, Fedex eller TNT osv sköta det. Ex du bestämmer med leverantören att denne skall skicka varorna med DHL och då kommer DHL att sköta tull och moms för dig. Du får då en tull & momsfaktura med debiterad tull och moms. Även en mindre avgift till Dhl men den är så försvinnande liten att det inte (enligt mig) är värt att göra det själv. Iaf inte i början.
    Vad gäller kopior etc är det självklart fullständigt förbjudet. Är det för låga priser för att kännas rimligt är det troligtvis något som inte stämmer.

    #164991
    Br00der
    Deltagare

    Tack för ditt svar!

    Men många varor skickar med China air mail. Hur funkar det då?

    #164992
    Parvelito
    Deltagare

    Då får man göra en egen tulldeklaration för dem. Det är lite bökigt första gångerna, men sedan är det inte så svårt. Tullen är normalt väldigt serviceminded om man ringer och frågar snällt hur man gör.

    #165012
    Br00der
    Deltagare

    Okej okej!

    Beställde lite små saker nu bara för att testa i privat bruk. Men har inte gjort något alls när det gäller tulldeklartion. Vad händer då? Om jag inte gör något åt det alltså

    #165019
    Stefan9
    Deltagare

    Unde 400kr skickat som present är tull och moms gratis.
    Under 1200kr är tull gratis.

    Om du har varor under 400kr är det inget att tänka på, under 1200kr i privat bruk kan man vara busig och hålla in betalning på 300kr moms (25%) men kontakt tullverket och betala för konsekvenser kan vara tråkiga.

    (rätta mig om jag har fel)

    #168579
    C.Larsson
    Deltagare

    Jag lånar denna tråd lite :) Ni som handlar från Alibaba, hur gör ni med betalningen. Jag ville betala med Escrow men de hade bara t/t eller western union. Min fråga är om detta är ett säkert sätt att betala och inte bli blåst?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.