Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur gör ni med returer som kunder själva vill lämna tillbaka?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100928
    Lilla Ivy
    Deltagare

    Det börjar bli många som vill lämna tillbaka returer själva – för att slippa returfrakt.

    Vi har varit tillmötesgående – men den lilla fritid man har vill man inte sitta och vänta på en kund som kommer flera timmar sent eller inte alls. Händer ofta tyvärr.

    Hur gör ni – har ni sådana returer?

    #169831
    Per Nilsson
    Deltagare

    Jag skulle satsa på en tydlig returhanteringspolicy. Retur-nummer, tydliga instruktioner för kunden etcetera. Sedan skulle jag vänligt men bestämt hänvisa till dessa.

    Ge dem lillfingret och jag säger lycka till med resten.

    @Lilla Ivy 71549 wrote:

    Det börjar bli många som vill lämna tillbaka returer själva – för att slippa returfrakt.

    Vi har varit tillmötesgående – men den lilla fritid man har vill man inte sitta och vänta på en kund som kommer flera timmar sent eller inte alls. Händer ofta tyvärr.

    Hur gör ni – har ni sådana returer?

    #169832
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Vi har också sådana som vill göra så, och tidigare var vi vänliga men ha slutat helt med det pga att folk aldrig kan komma när de sagt, ibland kommer de senare ibland inte alls osv, jag hänvisar numer till vår sajt och att info finns där hur de returnerar. Vi tar aldrig emot folk på lagret

    #169833
    Parvelito
    Deltagare

    Man kanske kan godta det, men då på väldigt bestämda tider som man är ganska hård med. Att sitta och vänta på någon som inte kommer är helt meningslöst.

    Ett tidigt jobb jag hade var på Systembolaget (på den tiden det inte var öppet på lördagar). Då låstes dörren klockan 18:00:00 på fredagar, och även om en del tyckte att det var ett jäkla sätt så visste de ju innerst inne att de var för sena och då fick skylla sig själva. Jag tror dina kunder förstår om du har öppet för hämtningar och lämningar blott några timmar i veckan.

    #169836
    Lilla Ivy
    Deltagare

    @Parvelito 71552 wrote:

    Man kanske kan godta det, men då på väldigt bestämda tider som man är ganska hård med.

    Jag tror dina kunder förstår om du har öppet för hämtningar och lämningar blott några timmar i veckan.

    Vi har prövat med hämtning och lämning en viss tid i veckan – men det funkade dåligt då vi bor för nära lagret och folk råkade komma förbi titt som tätt och förväntansfullt plingade på kvällar och helger – trots att det klart och tydligt står på dörren utlämningstiderna.

    Kan nog fungera om man inte bor vid lagret…

    Vi har kortfattade returinstruktioner i paketet med hänvisning till tydliga returregler på hemsidan och som vi mailar ut.

    Känns bra att säga ifrån “Vänligt men bestämt”

    #169841
    prylsjuk
    Deltagare

    Bedriver man e-handel så är det ju e-handel som gäller. Dvs. Mailar någon och frågar om det går bra att hämta order ev. lämna tillbaka så kan det om det passar MIG gå för sig. Men passar det inte mig så får kunden lov att skicka tillbaka, precis enligt villkor på hemsidan. Är ju inte så att t ex. CDON tillåter att man kommer förbi och lämnar/hämtar. Är det e-handel så är det.

    Man vill ju gärna tillmötesgå sina kunder för att göra dom nöjda och det kan man väl göra ibland. Men säger man att det endast är skicka tillbaka som gäller så förstår dom, inga konstigheter. Inte för mig i alla fall.

    #170245
    NellyPeter
    Deltagare

    Det ar alltid enkelt att lockas gora det lilla extra for kunden. Oftast gar det bra nar man ar lite mindre. Nar volymerna okar skjuter hanteringskostnaderna i hojden for all avvikande manuell hantering. Daremot sa kan det vara ett bra alternativ om Ni kan ha en fungerande standardprocess for det. Det var val mer eller mindre sa NetOnNet:s nuvarande koncept foddes?!

    #170248
    Prix
    Deltagare

    Vi har haft problem med sådana kunder, dock ville dessa hämta sin beställning som de gjort en helgdag osv. Minns en beställningsvara som skulle hämtas, vi Mejlar när den finns att hämta och hemsidan kommunicerar prel. 7-10 dagar… På dag två har kunden letat upp min hemadress och ringer klockan 8 på morgonen på dörren. Jag hade jobbat natt och blev rejält förbannad, dock visa jag ej detta. Kunden visa dock hur arg hon blev för att ha kört tre mil. Jag frågade vad de gjorde vid min bostad (3 km från lagret) och svaret var “de är inte så jäkla svårt att googla fram” och där försvann mitt tålamod.

    Min lösning är att försöka separera lager och bostad. Kan ni ha olika dörrar och att det står privat på Er? En annan grej som man kan göra när man växer är att skaffa en boxadress. Då försvinner problemet. Frågar en kund så hänvisar ni till den.

    #170329
    Danskeren
    Deltagare

    Problemet med en boxadresse vs reel addresse er, at en boxadresse signalerer anonymitet, og det kan for nogle kunder være negativt.

    Vi har også folk som kommer forbi, selvom vi skriver, at det kan man ikke. Så nu kommer der nye terms highlighted i bold:

    “Returnerer du din vare på vores adresse, accepterer du, at sagsbehandlingstiden forøges med 4 uger”.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.