Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Hur man får flera besökare?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94984
  teriff
  Deltagare

  Hejsan driver ett antal e-handels sidor däribland Klänningar & Festklänningar – Hotdress klänningar på nätet men har problem med trafik…

  Visst visst alla säger att SEO optimera is the shit men det är knappast the magic trick, har rank 4-5 på ordet “klänningar” och högre rankningar på underord och detta ger väll en totalt 150 besök/ en vanlig dag.

  Men som vi alla vet behövs det fler, många fler besökare för att en sida ska kunna generera pengar.

  Så har du några bra tips på ideer hur man kan komma upp i lite högre summor av besökare på ett kost effektivt och smart sätt så dela gärna med dig av lite tips!

  #114771
  Parvelito
  Deltagare

  Till att börja med, varför skall man gå till en annan shop (devy.se) efter att man hittat in på hotdress.se?

  Känns som att man hamnat i något fultrick, och så klickar man snabbt vidare och vill inte rekommendera det till sina vänner.

  “Joina vår insider klubb…” Vad är det för språk? Och varför står det också före det att man ser några klänningar att köpa? Känns ännu mer som att det här är en sida där man inte köper klänningar, utan får problem med efterhängset spam. Över lag borde du låta en copywriter gå över dina texter, för det är en hel del som sticker i ögonen när man läser där.

  Din bransch är mer beroende än de flesta av personliga rekommendationer, att bloggare, twittrare, facebookanvändare etc rekommenderar dina varor för sitt personliga nätverk.

  För att komma dig behöver du kanske också ge tillbaka lite till användarna. Gör en tävling med bästa bilden på någon som är klädd i en klänning från dig, och ha ett ordentligt förstapris.

  Din sida har ju rätt bra kraft, vilket borde göra det relativt enkelt till fruktbara samarbeten med bra modebloggare, där ni kan länka till varandra (och därmed synas i rätt sammanhang) och vinna bägge två.

  Du kan också erbjuda rätt bloggare ett bra affilliateavtal där de får betalt för de köp som trafik från dem genererar. Då blir det ännu mer intressant.

  #114775
  teriff
  Deltagare

  Tack för ett mycket bra svar!

  Jo anlednignen att sidan länkar till en annan är nytt litet test om det har med uppbyggnaden av sidan att göra, samt att den andra sidan har smidigare affiliate funktioner.
  Men är helt med på vad du menar och denna front ska tas bort så fort som möjligt!

  Att fixa till texter, göra videos som kan vara till nytta för besökare, samt att skaffa samarbeten med större bloggare. Det låter som 3 vettiga saker för visst är det så att mycket rekommenderas vidare.

  Så mera fokus på att göra sidan bättre och mera givande än att lägga pengar på reklam då helt enkelt?

  #114813
  martinkiland
  Deltagare

  Tycker det låter konstigt att du inte kan tjäna pengar på 150 besökare per dag. En konverteringsgrad på 2% skulle ju i så fall ge dig tre köp per dag. Om snittköpet är på 250kr per kund har du i så fall en omsättning 270 000 kr per år. Och 2% är ju en ganska låg konvertering.

  Men som Parvelito skriver så måste du se över alla dina texter. Det avskräcker nog en hel del kunder. Ta den här texten på “Om Hotdress” tex

  Vi bryter trenden med alla gravidkläder och mormorstapeter i alla dessa gråa nyanser som skäggiga designers påstår vara “klänningar”
  Så ta en titt i vår butik och hitta just din snygga dröm klänning som desutom drar killarnas blickar till dig ;)

  Känns inte så seriöst.

  Texten i varukorgen står på engelska, sånt tror jag många kunder reagerar negativt på. Du måste jobba på att ge kunden en trygghetskänsla. Du har ju ett stort och brett sortiment med bra produkrbilder, en bra webbutik och bra betalningsalternativ, så du har ju alla möjligheter att skapa en kanonbutik.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.