Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur många blir nekade faktura betalningar

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93907
  Nicklas
  Deltagare
  Vi kör Svea Web Pay för faktura och tycker att det fungerar kanon, men när en kund blir nekad faktura betalning så är det mycket få av dem som väljer ett annat betalningsalternativ. Nu är det som tur väl inte så stor procent som blir nekade men jag tänkte ändå kolla på hur de beter sig hos er, brukar de välja ett nytt betalningsalternativ eller sticker dom direkt?
  #106144
  matthias
  Deltagare

  Tjena.

  Hos oss så drar kunderna direkt, jag gissar själv på att det är just de som inte vill/kan betala som blir nekade och då finns inte förutsättningarna för att använda ett annat betalsätt.

  Mvh
  Matthias Modig
  priskaparna.se

  #106145
  Parvelito
  Deltagare

  Det finns i Sverige en rätt så stor grupp människor, svårt att kvantifiera dem men de är förmodligen flera tusental. Dessa människor lever i praktiken på att blåsa allt och alla på allt de kommer över.

  De begår otaliga bedrägerier på Blocket och andra sajter, de är målvakter för olika företagsbedrägerier, de håller på med förfalskade kontokort och man kan väl egentligen sammanfatta det med att fuskar med i princip allt som går att fuska med. De klistrar EAN-koder från pantflaskor på flaskor som det inte är pant på, de stjäl cyklar och lämnar in dem på hittegodset i hopp om att få den efter tre månader då ägaren inte hämtat ut den. De kör svarttaxi, snattar olivmortadella, säljer stöldgods, kopierar värdecheckar från ICA och Coop, de tigger på gatan och de hjälper bankrånare att tända på bilar i andra änden av stan. Finns inga gränser för vad de gör, och det gör dem svårberäkneliga.

  Deras bakgrund är inte sällan som missbrukare, vaneförbrytare, psykiskt sjuka eller människor som av en eller annan anledning hamnat i samhällets skuggsida. Deklarerar ofta för små belopp, är skrivna på dassiga adresser och har de bil är det en rishög. De har ofta kolossalt många betalningsanmärkningar, förfrågningar om kredit och skulder hos Kronofogden. Finns vanligen med i straffregistret, men sällan några längre fängelsevistelser.

  Alla möjligheter att komma över varor och/eller pengar prövas minutiöst. Jag utgår ifrån att rätt många av dessa försök att handla på faktura kommer från denna grupp människor. Även om man inte får ut något så kan man lära sig vad det står i kreditupplysningarna som skickas hem, och därmed klura ut var gränsen går och hur systemet fungerar är deras paroll. Och ibland så hittar de en lucka i systemet, och då blir det dyrt för någon… Jag utgår från att en icke föraktlig del av de som velat betala med förskottsfaktura i min webshop men som sedan inte betalat också tillhör den här kategorin människor.

  Kreditor är ju nu så pass stora att de ser dessa mönster, eftersom namnen återkommer hela tiden, men för en enskild webhandlare är det sannerligen inte lätt att genomskåda.

  #106147
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  de som nekas hos oss drar oftast direkt de också, jag gissar precis som er på att möjlighet eller vilja att betala inte fanns.

  #106158
  Roger T
  Deltagare

  Hos oss är det väldigt få som väljer ett annat sätt.
  Har märkt att det går i vågor det där. Malmöligan är hopplösa.

  #106170
  Robin
  Deltagare

  Samma sak för vår del. Många provar med 2-3 olika personnummer innan de ger upp. Vissa försöker 3-4 gånger under några dagar, med olika varor och summor varje gång och då förstår man ju vad det rör sig om…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.