Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Hur mycket behöver man kunna själv för att driva webbutik?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99753
    charlie
    Deltagare

    Skriver här i “forskande” syfte för egen del.
    Hur teknisk behöver man vara för att starta en webshop? Jag har kollat runt lite och förstått det som så att man kan betala för att hyra(?) en plattform på t.ex textalk men jag är helt grön på det här med hemsidor. Kan ni som har koll berätta hur det fungerar och vad man behöver kunna själv vid sådana lösningar?

    #160699

    För att jobba med textalk behöver du inte kunna ett dyft om teknik, och det gäller många av de små till medelstora lösningarna. De flesta som omsätter en del har dock utvecklat en hel del grejor själva, och oavsett om man ska skriva koden själv eller om andra ska göra det hjälper det att åtminstone ha viss förståelse. Det är dock inte rocketscience, och jag skulle aldrig råda någon att strunta i att starta ehandel enbart pga. avsaknad av den kunskapen ;)

    Allt beror på sina ambitioner, och förmodligen även på konkurrensen. Vissa kommer säga att jag är dum i huvudet, men jag tror verkligen att man i vissa branscher kan ha stora försprång kunder med teknisk överlägsenhet. Ett simpelt exempel är väl nyheten ehandel.se skrev om trappräcken där man i butiken LÄTT kunde räkna ut totalpriser. Men det beror helt på motståndet, precis som SEO-kunskap är mer viktigt i branscher där SEO-konkurrensen är stor.

    #160701
    C.Larsson
    Deltagare

    Startade min e-handel för lite över ett år sen. Kunde ingenting men läste så mycket info jag kunde speciellt här på forumet. Startade och tog saker som de kom. Självklart blev det några misstag men inga allvarliga :) Hyr en lösning genom prestaworks som också har en grym support som svarade på allt mellan himmel och jord när jag startade.

    #160770
    bleedz
    Deltagare

    Det finns också forum och sidor där du kan få viss hjälp billigt.
    Men som alltid är det kapitalstyrt, det bästa vore ju om du endast ägnade dig åt att driva verksamheten och att en professionell webbyrå skötte det tekniska.

    #160773
    J.L
    Deltagare

    Driva är väl inte ett stort problem, men att bygga butiken om du skall göra de själv, design m.m så är det en del fix! Rekommenderar det arbetet att överlämna till en erfaren om man inte är erfaren själv inom asp,php,css o.s.v.

    Sedan beror det säkert på vilken plattform man väljer också, vissa är komplicerade medan andra är super enkla.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.