Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur mycket investerade ni första tiden?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101734
    flinga100
    Deltagare

    Hej!

    Jag går i funderingar på att utöka min verksamhet med ytterligare en butik och tänkte fråga er gamla rävar (eller nya för den delen) hur mycket ni har lagt ned i er butik. Jag funderar på vad som krävs i investering (marknadsföring, snygg sida m.m.) för att man ska lyckas få igång en så pass stor verksamhet att en person kan leva på den?

    #174283
    Joel
    Deltagare

    Hur långt är ett snöre?

    Jag skulle säga att man behöver ett investerat kapital på någonstans mellan 500.000- och 1.000.000 kr för att ha möjlighet att investera i lokaler, personal, lager m.m den första tiden.

    #174284
    FredrikGust
    Deltagare

    Det handlar också om vad man säljer. I en hårt konkurrensutsatt bransch kan investeringarna vara bottenlösa och det tar sig ändå inte. Om marknadsfönstret för produkterna du ska sälja är öppet och målgruppen är någorlunda stor och det går att skapa återkommande kunder kan det räcka med 500-1000k som Joel skriver, men det gäller att träffa mitt i prick.

    #174508
    flinga100
    Deltagare

    Tusen tack för era svar!

    Jo, det är klart att det är olika beroende på marknad. Men för en riskavert (jag vet, det är helt fel om man satsar på egen verksamhet…) person som jag, är det bra att få några slags riktmärken för vad det KAN innebära.

    Jag läste om en artikel (har inte hittat själva artikeln än) där författaren menade att det är omöjligt att smyga igång en verksamhet och få den att fungera. Eftersom jag inte har läst själva artikeln vet jag inte varför tyvärr ;) men det hade annars varit mitt ideal – små investeringar i början och långsam tillväxt. Eller – helst snabb tillväxt förstås.

    #174280
    banane
    Deltagare

    Dan som startade just ehandel.se började med väldigt små medel (när han startade Roliga Prylar) och har bloggat utförligt om det här:

    Detta är en saga om ofrivillig framgång

    Väldigt läsvärt!

    #174281
    flinga100
    Deltagare

    Tack för lästipset – det var verkligen läsvärt. :)

    #174529
    Pysselgumman
    Deltagare

    Så klart kan man starta med små medel och smyga igång verksamheten, det tror jag nog ganska många gör. Men man får förstås vara beredd på att det tar väsentligt längre tid att etablera sig och kunna livnära sig på sitt företag. Man måste ju inte börja med världens största lokal, utan kanske kan ha lagret hemma i källaren en tid och sen flytta ut när verksamheten börjar snurra på. Sen är det ju heller inte så dumt att lära sig e-handelshantverket innan man öser på med pengar, så personligen tycker jag det är rätt bra att smyga igång sin shop. Men det är ju jag det.

    #174530
    Moniq
    Deltagare

    För några år sedan var det lite enklare med att börja från 0 och ändå kunna lyckas. Nu kommer det troligtvis att kräva lite mer energi och envishet, men det är inte helt omöjligt. Det finns fortfarande mycket plats för nya e-handlare. Vi har också startat från 0 och nu kan vi leva på verksamheten utan något problem. Vill man – så kan man :) Lycka Till!

    #174552
    flinga100
    Deltagare

    Tack – så gulligt av er att svara! :)

    Jag har nog bestämt mig för att bredda mig till en verksamhet till. Det blir spännande.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.