Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur noga är posten med vikter?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95029
    ducedo
    Deltagare

    Eftersom jag använder frimärken vid utskick så tredubblas idag kostnaden för att skicka 101 gram jämfört med 100. Därför är jag nyfiken på att höra om man kan chansa och skicka 102 eller 103 gram och räkna med att posten accepterar en felmarginal? Eftersom jag och troligtvis många med mig inte kan garantera till 100% av vågen visar rätt så borde Posten vara förlåtande?

    Någon som är mer insatt i gränserna? Vad händer om man går över och kan man gå över? Hittills har jag följt gränsen till punkt och pricka men det känns surt att med jämna mellanrum tvingas sätta på 2 frimärken extra för 1-5 gram.

    #115128
    Richie72
    Deltagare

    Det är surt att skicka ett brev som väger 252 gram till Finland.
    Jag vet inte hur de gör men de kollar nog en del för jag har fått lite straffavgifter när jag missat.

    #115131
    Parvelito
    Deltagare

    Ett gram, kanske två gram accepterar Posten som felmarginal, men sedan finns det risk för att man får en faktura hem i brevlådan, och förutom portot då också med en expeditionsavgift.

    Jag tycker det är OK, för någonstans skall gränsen gå. Säger Posten 103g, så kommer du vara sur över de försändelser som råkar väga 104g.

    Om du ligger nära gränsen skall du kanske fundera på lättare emballage eller mindre följesedlar på tunnare papper. Jag har någon produkt som jag skickar utan följesedel, eftersom de nio gram som den väger skickar upp försändelsen över 500gr.

    #115137
    ducedo
    Deltagare

    Givetvis Parvelito, det är alltid så att någon landar precis på gränsen. Jag var främst nyfiken på era erfarenheter om hur flytande gränserna är men då ska jag alltså vara försiktig. Ska se om jag inte kan kontrollräkna vågen på något vis – det är kanske t.o.m. så att jag har flera gram till godo i dagsläget.

    #115362
    martinkiland
    Deltagare

    Jag skippar ibland att sätta på två extra frimärken för skrymmande. (Brev som garanterat inte går ner i deras mall) Men på Posten sa dom nån gång att brevbärarna inte anser dom skrymmande om man lyckas få ner dom i lådan. Och hittills har jag inte fått nån faktura (peppar, peppar…), Men vikt däremot har jag ingen erfarenhet om.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.