Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur ofta kommer brev bort? Sverige och Europa.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98508
    Fruktsam
    Deltagare

    Hej!

    Jag försökte söka på forumet efter svar på min fråga men lyckades inte hitta något direkt.

    Jag håller på att starta en webbutik för enbart en produktserie. Eller egentligen flera webbutiker för olika länder i europa. Och eftersom jag räknar med att kunderna enbart kommer att beställa 1-2 produkter åt gången så känner jag att en fraktavgift kan innebära att jag förlorar kunder. Speciellt då produkterna redan ligger runt smärtgränsen prismässigt.

    Men det enda sättet som det skulle vara ekonomiskt hållbart på att erbjuda fri frakt är att skicka som brev. Och det går bra iom att produkterna är så pass små och lätta att de inte ens räknas som skrymmande.
    För den svenska butiken tänker jag dock erbjuda alternativet att skicka spårbart för 29kr och hoppas att vissa väljer det.

    Hur som helst så försöker jag göra en realistisk kalkyl på det hela för att se om det går ihop sig eller om jag får tänka om.

    Så jag tänkte höra med er som skickar mycket produkter med brev hur många ni upplever som kommer bort?
    Och finns det några som skickar med brev inom europa som vet om det är någon direkt skillnad på svinnet jämfört med inrikesposten?

    Räknar med att ett svinn på upp till 5% fortfarande skulle vara ekonomsikt hållbart. Men inte över det, speciellt med tanke på allt extra administrativt arbete.

    #149285
    Parvelito
    Deltagare

    I Sverige är det som normalt försvinner ungefär 0,1%, utom under sommaren då mer skrymmande saker försvinner i en betydligt högre omfattning. Jag sticker ut hakan och påstår att kontrollen av sommarvikarier är för dålig och att de därför stjäl saker.

    När det gäller Europa så går en klar skiljelinje i höjd med Alperna ungefär. Norr därom är det inte mycket som försvinner, söder om Alperna är det betydligt värre. Sedan skall man väl passa sig för att skicka ospårbart allt för långt österut om det handlar om värdefulla försändelser.

    #149293
    MartinX
    Deltagare

    Vems skyldighet är det att hålla koll på brev som kommer bort?

    #149298
    Parvelito
    Deltagare

    Säljaren/avsändaren

    #149312
    Fruktsam
    Deltagare

    Tack för svaret Parvelito!

    Hade aldrig gissat att det var så lite. Kanske av alla brevförsändelser, men tänkte att svinnet måste vara större bland de som tydligt innehåller produkter.

    Så även inräknat med fler fall på sommaren, tar jag till i överkant om jag räknar med 1%?

    #149314
    Rob
    Deltagare

    Jag har lite statistik att dela med mig av.

    Rekommenderade brev: 1 av 8000 (0,0125%) har försvunnit. Det försvann på grund av inbrott hos postombudet.

    Vanliga brev, bubbelpåsar: 5 av 600 (0,83%) har inte kommit fram enligt köparen.

    #149316
    Tina
    Medlem

    Nä, det är inte mycket som försvinner som skickas inom Sverige. Vi skickar runt 1500 brev i månaden och har kanske 3 st/mån som försvinner.

    Men om vi någon gång skickar till Spanien eller Italien så kan man nästan garantera att det försvinner på vägen…typ vartannat brev!

    #149318
    Fruktsam
    Deltagare

    Tusen tack Rob och Tina! Det låter ju lovande för frakt inom Sverige iaf!

    De europeiska länder jag tänkt inrikta mig på till en början är Tyskland, Holland, England och Danmark då det är där jag ser den största potentialen. Kommer troligtvis tillåta köp från andra länder också men inte gå ut med någon marknadsföring där än så länge. Kanske dessa länder tillhör de säkrare?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.