Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur packar ni?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94324
    sailorcap
    Deltagare

    Hur ser era packningskostnader ut (det meteriella)? Vad använder ni för ngt?

    Var köper ni in erat packningsmaterial/kartonger ifrån?

    Mvh
    Andreas

    #109076
    Parvelito
    Deltagare

    Många saker slås in i kraftpapper eller mindre bubbelplastpåsar. Kostar som regel mindre än 2kr/försändelse inkl tejp. Jag använder också en hel del provpåsar för runt 1kr/st.

    Större saker eller ordrar med många olika saker kan kräva större bubbelpåsar eller kartonger som kostar från 4-10kr/st. Använder också en del postorderpåsar som precis rymmer en datorväska, kostar c:a 3:50/st.

    Jag köper emballaget hos Pack & Plock eller Staples / Quill kontorslagret. Tyvärr har de senare sista månaden bytt affärssystem och kaoset i leveranserna är totalt. Beställde för tre veckor sedan, och efter ett antal mail och telefonsamtal är det sista äntligen på väg, jag har dock inte fått det än.

    #109077
    nCo
    Deltagare

    Allting i bubbelpåsar. Vi köper ca 1000-1500 åt gången och då är Boxon billigast för oss. Pack & Plocks sortiment är toppen men priserna ganska höga. Till paket återanvänder vi bara våra leverantörers kartonger, det känns bra och är enormt kostnadssparande. Visst det ser inte alltid så snyggt ut men jag tror inte kunderna bryr sig.

    *Uppdaterat* Beställde precis 1000 st och med vår lessmore-rabatt blev packoplock betydligt billigare. Quill/Staples har höjt sina priser också verkar det som.

    #109078
    Skogstrollet
    Deltagare

    Blandat bubbelpåsar och jiffypåsar i totalt 7-8 olika storlekar, beroende på vad som skall skickas (doh). Jiffypåsarna känns betydligt gedignare än bubbelpåsarna och priset skiljer sig inte supermycket (dock halvdold extrakostnad med jiffy eftersom dom väger mer än bubbel).

    Handlat av Quill i två år, men bytte nyligen till Pack & Plock pga Quills usla kundvård senaste tiden. Är på väg att byta igen till Nybloms som, enligt offert, har betydligt bättre priser än både Quill och P&P. Håller dessutom till här i byn (Kalmar) och erbjuder leverans samma dag, om det skulle behövas.

    #109085
    MonsterM
    Deltagare

    Vi spelar i en liten annan liga när det gäller storleken på det som ska skickas.
    Vi köper in regelvirke och masonitskivor och bygger våra egna lådor som vi produkterna i. Kostnad per låda varierar lite, men kring 150 kronor per produkt.

    Vi hade möjlighet att skicka i kartong för ungefär halva kostnaden, men ansåg att det dels är säkrare att skicka i lådor som är sticksäkra och sedan tror vi kunden uppskattar att få produkterna levererade i trälådor.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.