Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur sent vågar man sätta som slutdatum inför julen?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99233
    Bjorne
    Deltagare

    Jag skickar med vanlig post och posten säger ju att man även på lördagen den 22 dec kommer att dela ut som en vanlig dag. Det kanske kommer funka för många men vilken dag vågar man egentligen sätta som sista beställningsdag för leverans innan jul? 19 dec eller 20 dec funderar jag på. Hur gör ni?

    #156261
    Dan
    Deltagare

    Vi skickar inte brev sista veckan. Vi kommer köra fredag 15.00 med undantag på vissa orter och en starkare garanti på torsdagen. Sen övervakar vi allt i transit under fredagen och är proaktiva

    #156263
    Bjorne
    Deltagare

    Kör du alltså 16 dec som sista för vanliga brev? Så illa har jag inte erfarenhet att posten är på dela ut vanliga brev inför jul.

    #156264
    Dan
    Deltagare

    Vi byter om allt till paket. Kunden får spårbart på vår bekostnad.

    Och nej posten är bra men kunder skriver fel mobilnummer slänger avier och berättar det på julafton. Därav säkerhetsmarginalen. Vi siktar på 0 bommade kollin av 20000 till jul.

    #156268
    Bjorne
    Deltagare

    aha, riktig NASA kvalitet hos dig med andra ord =)

    #156272
    Dan
    Deltagare

    Målet är det iaf. Vet vad som händer när man failar innan jul… Folk blir sjuukt sura

    #156274
    Joel
    Deltagare

    Angående Dan som inte skickar varubrev sista veckan:

    From torsdagen skulle jag föreslå en kombo att köra allt söder om Hudiksvall som Mypack (även lätta försändelser) och allt norr om Hudiksvall som Varubrev (om det inte väger mer än 2kg).

    Varubrev kommer i regel fram på 1 dag till hela Sverige (även om det skickas från Malmö till Boden). MyPack däremot kommer i regel fram på 2 dagar+ till norr om Hudiksvall (om man nu inte har sitt lager norr över, då vet jag inte vad som gäller).

    #156285
    Rob
    Deltagare

    När Posten inte ens orkar leverera brev i tid på vardagar så undrar jag varför dom går ut med detta nu innan jul. Okej att dom kanske kan klara av att leverera till ombud men aldrig att det kommer gå ut några större mängder i folks brevlådor den dagen.

    #156288
    Henrik_G
    Deltagare

    Besvärligt med två helgdagar innan julafton i år. Hade varit fint om E-handel.se, som en gemensam maktfaktor för E-handlare, kunde övertyga DHL att köra ut sina paket helgen 22:e/23:e.

    #156374
    Tina
    Medlem

    Vis av erfarenhet så garanterar vi ingenting inför jul. Vi skriver att vi skickar allt samma eller dagen efter beställningen har kommit in och att vi skickar alla dagar som inte är röda.

    Vi har varje år haft kunder som har fått vänta upp till 10 dagar på sitt paket. Samma sak mellan jul och nyår och någon vecka efter det. Mer än vanligt som försvinner under den här perioden också.

    Vi skickar det mesta som brev.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.