Hur snabbt fick ni igång försäljningen på er e-handel?

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur snabbt fick ni igång försäljningen på er e-handel?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105385
  Anna_NN
  Deltagare

  Hej!

  Jag är i processen av att ta fram produkter till min e-handel och kommer senare att ansöka om ett almi-lån. För lånet (samt för min egen skull såklart :) ) så skulle jag behöva prognostisera min ungefärliga försäljning de första 1-2 åren.

  Förstår att det inte finns något konkret svar på detta eftersom det skiljer sig åt avsevärt, men vore intressant att få uppfattning om följande:

  – Hur många varor sålde ni första året?
  – Hur mycket la ni på marknadsföring?
  – Vad kostar era produkter i snitt?
  – Hur lång tid tog det tills att ni “kom igång” dvs, började sälja varor på daglig basis och fick upp er konverteringsgrad?

  #187001
  knofan
  Deltagare

  Frågan om du kan få något svar som hjälper dig även om massor av forummedlemmar svarar på frågan :)

  Jag kan förstå att du måste försöka få fram en prognos. Men i så fall skulle jag nog leta bland e-handlare som säljer samma typ av av varor. Om du säljer bakplåtspapper och får svar från en e-handlare som säljer kläder så kommer det troligtvis inte hjälpa dig alls :)

  Marknadsföringskostnaden varierar våldsamt. Till exempel så betalar jag 5-6kr per klick på Google. Men en annonsör på till exempel lån kan betala 170kr per klick, eller mer. Beroende på sökord.

  Jag tror du måste vara lite mer specifik i dina efterforskningar. Och ta det försiktigt med lån, att vara e-handlare är ingen kassako för de flesta :)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.