Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur stor snitt vinst per order

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94180
    Patric
    Deltagare

    Hej,

    Mina fråga är aningen luddig men hur stor snitt vinst per order tycker ni man ska ha för att det ska vara värt att driva en e-butik på en person?

    #107990
    nCo
    Deltagare

    Det går inte riktigt att svara på, det är snarare antalet ordrar och arbetsinsatsen som är viktig. Vi t.ex skickar väldigt mycket små paket med en ganska låg marginal. Å andra sidan tar de bara några sekunder att packa och därför är arbetsinsatsen låg och vi skickar väldigt många per dag. Det finns så många fler faktorer att räkna in!

    Har du redan ett jobb idag så räcker det väl med att intäkterna överstiger kostnaderna för att det skall vara värt att köra. Allt går ju inte med vinst från ruta ett heller, det kanske är värt att satsa? Tänker du leva på det så behöver du nog en ordentlig kalkyl.

    #107991
    Parvelito
    Deltagare

    Vi kan formulera om frågan lite: Hur lite pengar är det minsta jag vill tjäna för att expediera en order med allt kringliggande arbete och efterföljande risk?

    Det är naturligtvis upp till var och en, men kan man inte räkna hem 15-20kr TB/order så är det svårt att hitta täckning för verksamheten. Trots allt kostar emballage, etiketter, papper, lasertoner, el, webhotell, webshop, betalningar, bankkonto, bokföringsprogram, dator, skrivare och liknande någonting, även om man inte tar ut någon lön.

    #108001
    Andreas
    Deltagare

    Detta är nåt jag själv funderat rätt mycket på.

    Eftersom jag har så dyra produkter så kan jag ärligt säga att min vinstmarginal i procent är väldigt liten. Så jag kan inte köra några specialpriser och ge höga rabatter procentuellt sett.

    Dock har jag en vinstmarginal i “pengar” som gör att jag förhoppningsvis får täckt kostnaderna samt lite av arbetet jag utför.

    Kräver dock rätt mycket konversation innan man får hem en affär.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.