Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur synas på marknaden?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93894
  Andreas
  Deltagare

  Skulle gärna ta emot tips på hur man skall få folk till sin webbutik, när de engång hittar dit så stannar dem 5 min / besökare vilket visar att intresse finns i alla fall.

  De jag funderat på och till viss del kör:

  – SEO optimering
  – Facebook reklam
  – Google reklam
  – affilate -nätverk
  – Blocket butik
  – Sponsorering i utbyte mot reklam

  Kommer ni på nåt jag har glömt, vanlig tidningsreklam så kostar 30 000 – 50 000 Kr o de känns för dyrt för en helsida.

  #106053
  Dan
  Deltagare

  Lite motfrågor:

  -Var kommer dina bästa besökare ifrån i dagsläget? Dvs de som blir kunder.
  -Vilken är din målgrupp definierat i kön, ålder och intresse?
  -Vad har du för trafikkällor idag?

  #106054
  Andreas
  Deltagare

  Nu kommer vi in på känsligt område.

  Eftersom jag själv jobbat en massa på att få mina kunder att hitta mig, så är jag inte villig att på ett öppet internetforum där de kan surfa in delge alla mina hemligheter.

  Målgruppen kan jag dock tala om: 17 – 35 år, Bosatta i Sverige (en sålänge), brinnande bilintresse eller racing, främst japanska bilar.

  Dck gör personer ej impulsköp hos mig utan med varje kund skickas det en 20-40 mail med innan affären kan genomföras.

  #106055
  Magnus
  Deltagare

  Apropå tidningsreklam så är det helt odugligt i alla fall för mig.
  När Jag började i en källarelokal så hade Jag 5st annonser som upprepade sig på sista sidan. Man fick hög mängdrabatt vid 5 upprepningar inom 2 st veckor. 3 st kunder kunder hittade mig = dyra kunder.

  Jag har haft blocket butik i nästan 3 år så för mig har det varit lönsamt men sista tiden har det blivit klart sämre.
  Tror att mängden annonser har ökat så man åker ner för snabbt från 1:a sidan. I dagsläget är Jag tveksam på om Jag skulle köpa en blocketbutik.

  Har själv funderat på Facebook eftersom det finns möjlighet att annonsera efter intresse/ målgrupp. Hur har det gått för dig på Facebook?

  #Dan: Jag har sett att du har kategori: “gamlaprodukter” lite diskret placerat.
  Är syftet med det att behålla gamla länker eller?
  Om det är syftet verkar det smart!
  Då slipper man ju också få frågor typ: när kommer produktem i sortimentet igen.

  #106056
  Dan
  Deltagare

  MUSN: Jag förstår det. Det är alltid svårt att generalisera olika kanaler men jag kan berätta hur det är för mig:

  • SEO optimering
   Står för cirka 30-35% av min omsättning skulle jag gissa. Här har du nog mycket att tjäna också även om jag inte har en aning om hur du rankar idag. Om man tycker det är roligt är kostnaden 0kr. Dock är tidskostnaden ganska stor så det är inget man ska göra om man inte tycker det är kul.
  • Facebook reklam
   Dyrt och ganska kasst. Speciellt för din målgrupp tror jag det är slöseri med pengar. Fördelen är dock att du kan testa i små volymer för att se om det alls finns någon trafik i ditt segment och om den konverterar. Min erfarenhet är att trafiken suger dock.
  • Google reklam
   Bra och mätbart men min erfarenhet är att det kräver mycket arbete och jobb för att komma ner till acceptabla konverteringsnivåer. Nu ligger du på ganska dyra köp vilket gör att det kanske är lättare för dig jämfört med för mig som har en snittorder på 400kr inkl moms och frakt. Återigen är det bara att testa med 50kr per dag och se vad det ger i klick och konvertering. Annonsera nischat, så du får ner klickkostnaden. Dvs köp inte “fälgar” utan köp “bra billiga fälgar till subaru” osv. (dåligt exempel men du förstår nog vad jag menar).
  • affilate -nätverk
   Stor startkostnad och ganska osäkert om din nisch är optimalt för affiliate. Svårt att säga, inte det första jag skulle testa.
  • Blocket butik
   Kan nog vara smart för din nisch tänker jag spontant eftersom många letar fälgar och bilar på blocket. Värt ett försök kanske? Har dock inte testat själv så jag vet inte vad det ger.
  • Sponsorering i utbyte mot reklam
   Detta kan ge ganska bra resultat, tänk på att inte köra smygreklam. Det finns stora SEO-fördelar här om du väljer att låta bloggare recensera produkter och länka dig för att få länkkraft på bra sökord. Här får man använda sin fantasi. Ren sponsring för att skapa direkta sales har jag inte haft några positiva erfarenheter av, men det kanske funkar för din bransch. Testa rabatter istället för ren sponsring, så blir det billigare :)
  #106057
  Dan
  Deltagare

  Det är ren seo-strategi, vill inte förlora inlänkar eller sökord jag rankar på helt enkelt :)

  Magnus;718 wrote:
  #Dan: Jag har sett att du har kategori: “gamlaprodukter” lite diskret placerat.
  Är syftet med det att behålla gamla länker eller?
  Om det är syftet verkar det smart!
  Då slipper man ju också få frågor typ: när kommer produktem i sortimentet igen.
  #106058
  Parvelito
  Deltagare

  Jag skulle helt klart satsa på Blocket. Det är en sajt där människor är vana vid att sakerna som annonseras kostar tusenlappar.

  Jag skulle också satsa på att försöka göra reportage på sajten om något dussintal av dina kunder som köpt fälgar. Plåta deras bilar lite snyggt, låta dem berätta mer om annan styling, pimpning, trimning etc. (Det är inte min bransch, så jag kan inte terminologin, men du förstår vad jag menar hoppas jag).

  Sådant kommer Google att älska, därför att entusiasterna kommer älska dessa reportage. Det kommer länkas, berättas om i bloggar, chattras på forum etc.

  Sen får man kanske fundera över om inte fälgar ibland skall upplevas i verkligheten. Det kan vara idé att försöka synas på ett par STCC-race, vara med på några träffar för killarna (och tjejerna) med japanska sportbilar och annonsera i lämpliga tidningar. Inte stort och brett, men en liten ruta här och var. När hjärnan ser samma sak på många olika ställen händer det grejer och man börjar känna igen ditt varumärke.

  #106059
  Andreas
  Deltagare

  Tack för enormt bra svar.

  Skall läsa genom allt en gång till imorgon o se vad som kan tänkas löna sig för mig.

  Jag har ju som sagt dyra produkter som ej köps direkt slumpartat. Så återkommande besökare är de jag föredrar. Kan berätta första tiden hade jag 100 besökare / dag och de tog 3-4 månader innan första beställningen kom.

  Facebook körde jag igång med idag. O runt 25 klickningar hittills idag till en kostnad av ca: 5 dollar. Därtill har annonsen visat mer en 15 000 ggr redan ikväll. Borde få in mitt logo bara så att folk förknippar de med min webbutik!

  Kör väldigt nischat, endast för bilfolk i rätt ålder i Sverige.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.