Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur väljer ni inriktning på er ehandel?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94437
    Emil
    Deltagare

    Är det av intresse och eller ni ser möjlighet att tjäna pengar, ni har hittat en nisch? Antagligen startar man försäljning av datorer för att man har det som intresse och inte möjligheterna att tjäna pengar. Det optimala är väl om man kan kombinera ett genuint intresse för sina produkter och att man samtidigt har hittat sin nisch där man kan konkurrera och ens verksamhet frodas.

    Med tanke på mitt nya ehandelsprojekt och vad jag har pysslat med tidigare så har det tyvärr inte varit områden som jag har haft intresse av eller ens kunskap. Dock kan man alltid lära sig och jag lär mig för fullt nu. Samtidigt har jag svårt att tänka ut något som verkligen intresserar mig som jag kan sälja…

    #109797
    Parvelito
    Deltagare

    Jag valde inriktning från början av ett intresse, och sedan har jag hållit mig 15 år i samma bransch.

    Jag tror det är viktigt att man åtminstone förstår branschen, marknaden och utvecklingen där om man skall lyckas som E-handlare. Först då kan man något så när göra läxan och analysera vad man gör bra, vad man gör dåligt och hur man kan bli bättre.

    Ofta undervärderar man branschkunskapen, trots att det kanske handlar om 500 timmars relativt hårt arbete med att lära sig tämligen basala saker om en bransch som de som är engagerade där från början har “gratis” när man börjar.

    Jag tycker att jag ofta ser prov på att man lagt alldeles för mycket tid på en snygg shop med glömt bort “själen” i det man vill sälja för att man inte förstår vad som är det bärande i konkurrenternas affärer, och så misslyckas man.

    Sedan händer det ju under livet att man snavar över en del saker som man inte kan låta bli att ge sig på, därför att man ser att det borde gå att göra affärer där. Ibland lyckas det, men långt ifrån alltid.

    #109798
    Emil
    Deltagare

    Jag tycker själv att branschkunskap är väldigt viktigt och förväntar mig att säljaren och butiken skall vara branschexperter på det dom säljer. Dock upplever jag att ehandlare som kanske har fokus på försäljning och inte att förmedla produktinformation och tillämpning oftast säljer bättre än ehandlare som har utförliga beskrivningar.

    I branschen som jag skall ge mig in i kryllar det av hobbyföretag och ehandlare som även håller i kurser och åker ut på mässor för att möta kunder och sälja in sin shop. Det saknas verkligen inte kunskap eftersom dom ofta själva har det som hobby och pysslar med det på sin fritid. Dock saknar jag oftast inspirerande och säljande beskrivningar, ja t.o.m beskrivningar i många av deras shoppar.

    Att jag inte är insatt (än så länge) är säkert till en nackdel men jag kan kanske se saker och ting ur ett nytt perspektiv. Kanske ur en nybörjares perspektiv.

    #109799
    danielandersson
    Deltagare

    Krävs inte egentligen både intresse och möjlighet att tjäna pengar för att man ska lyckas?
    (kom in lite sent utan att ladda om sidan för att se svar, oh well)

    #109800
    Emil
    Deltagare

    @lunarmys 5029 wrote:

    Krävs inte egentligen både intresse och möjlighet att tjäna pengar för att man ska lyckas?
    (kom in lite sent utan att ladda om sidan för att se svar, oh well)

    Jag antar att det krävs både och för att maximera framgång och samtidigt trivas med sitt arbete.

    #109801
    Tobbe
    Medlem

    Jag arbetar med en av mina passioner här i livet vilket jag tror är ett framgångsrecept. Därmed inte sagt att jag är någon egentlig expert på mitt område. Det som födde idén att slå mynt av mitt intresse var att jag på Tradera lade bud på varor som hela tiden gick “för dyrt”.

    #109802
    Dan
    Deltagare

    Jag gillar att sälja sådant som jag själv tycker är roligt att köpa eller fönstershoppa…

    Businessen kommer in när jag gör saker så bra att det genererar försäljning. Det finns alltid möjlighet att tjäna pengar, men man kan göra sin marknad liten eller stor.

    Vill man jobba i en liten och inte så lönsam nisch kan man komplettera med 10 små nischer till… :)

    #109803
    Emil
    Deltagare

    Jag skulle gärna sälja sådant som jag själv tycker är roligt att köpa eller fönstershoppa, fast samtidigt kan det bli tråkigt efter tag när det blir för mycket jobb över det hela. Och andra sidan så kan det bli roligt att handla produkter som jag personligen inte har något intresse i när jag ser affärsmöjligheterna i det och föreställer mig alla potentiellt glada och nöjda kunder.

    #109804
    Dan
    Deltagare

    Men det blir mycket jobb med alla nischer när det går bättre och bättre. Antingen gillar man sitt jobb och produkterna eller så drivs man av pengarna och bra marginaler.

    Det spelar ingen roll vad som driver en bara man väljer nisch eller jobb efter vad som triggar en.

    #109808
    WaxDog
    Medlem

    Jag valde både av intresse och att jag såg en lucka på marknaden.
    Ett par produkter som helt enkelt saknades för svenska folket.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.