Plus Forum E-handelsforumet Logistik Hur vanligt med postförskott?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95296
    marianenita
    Deltagare

    Hur vanligt är det att era kunder väljer postförskott istället för andra alternativ? Själv trodde jag att folk främst valde postförskott när de köper lite dyrare saker, för att det känns tryggare så, men jag har kunder som väljer postförskott även till billiga varor så att varan i sig ibland blir dubbelt så dyr. De får förstås göra precis som de vill, bara de handlar ;) Men jag frågar eftersom jag vill förstå kunderna lite bättre.

    #117146
    Tigern
    Deltagare

    Jag tror man kan dra några slutsatser;
    Det vanligaste gissar jag är något av dessa två anledningarna; 1. De litar inte på dig och tar det säkra före det osäkra. 2. De har betalningsanmärkningar och får inte handla på andra sätt än i förskott. I detta fall är risken för outlösta paket stor.

    #117147
    Joel
    Deltagare

    Egentligen finns det väl ingen anledning att välja Postförskott om det även går att välja faktura (eftersom du då betalar först när du mottagit och tittat på varan).

    De som väljer att betala mot Postförskott borde generellt vara folk med betalningsanmärkningar som inte har möjlighet att välja faktura och kanske inte ens har ett VISA-kort utfärdat.

    Vi körde mycket med PF i början men valde ganska snabbt att ta bort det då antalet returer var på tok för många. Jag vet dock att andra på forumet (Mats) använder postförskott utan problem. Just nu erbjuder vi det endast till kunder som mailar och frågar oss personligen.

    /Joel

    #117148
    marianenita
    Deltagare

    Jag har inte faktura som alternativ ännu, så det är förstås en bidragande faktor :)

    #117149
    danielandersson
    Deltagare

    En del äldre föredrar postförskott eftersom det är det dom är vana vid.

    Vi har även företag som väljer PF, av någon anledning

    #117150
    lenp
    Deltagare

    Vi har ganska jämn fördelning av köpen mellan kort, faktura och postförskott. Vår typiska besökare är kvinna i medelåldern, om det kan vara av intresse… :)

    Men det är jädrigt träligt med postförskott, även om vi varit förskonade från ej utlösta paket (nästan).

    #117152
    Lastbryggan
    Deltagare

    Jag skulle vilja säga att det beror mycket på vad man säljer och vilken bransch man representerar. Om man i som mitt fall säljer erotikprylar så känns det extra känsligt för många att lämna ut personnummer el. kortnummer och då väljer man PF.

    Detta beror på att vi är i en bransch med dåligt rykte sedan länge och många tror att det är monkeybusiness rakt igenom.

    Jag har PF som default-val i kassan och det beror helt enkelt på orsakerna ovan, kunden kommer snabbare till avslut om inga läskiga person eller kortnummer behöver fyllas i. Vi har i dagsläget ca 30% som väljer PF.

    #117293
    Thomas THL
    Deltagare

    @marianenita 13247 wrote:

    Jag har inte faktura som alternativ ännu, så det är förstås en bidragande faktor :)

    Se till att fixa det bums, du missar många sköna affärer!

    #117307
    marianenita
    Deltagare

    @Thomas THL 13410 wrote:

    Se till att fixa det bums, du missar många sköna affärer!

    Jag är på gång! 😎

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.