Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel import av kläder, ej kina

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94243
    cortex
    Deltagare

    Hejsan, är ute efter att importera kläder, har kollat väldigt mycket på alibaba men då dom inte ingår i eu så behövs det betalas en del i tullen, och vad jag har förstått det som igenom att läsa en del så behövs inte det om du beställer inom eu ? om så är fallet så är jag ute efter andra bra import-sidor ifrån utlandet som har kläder!

    Någon som har tips på detta ? :)

    #108421
    danielandersson
    Deltagare

    Alibaba har ju tillverkare från hela världen. Många är i Kina, men absolut inte alla.

    Och “tull” är oftast bara moms (25%) och nån tullavgift (vanligtvis 3%).

    Google:a på “wholesale clothes eu” eller liknande.

    #108422
    cortex
    Deltagare

    Ja, självklart har jag kollat igenom alibaba ifrån andra länder, men jag tyckte det var dåligt utbud!. Men kanske får kolla igenom igen!

    Tack för google tipset!

    #108427
    Parvelito
    Deltagare

    Att det tillverkas lite kläder inom EU kan tänkas bero på att även de länder med de lägsta lönerna inom EU ligger 500-1000% högre än asiatiska länder. Transportkostnaderna mellan östeuropa och Sverige per lastbil kontra Kina och Sverige med båt är ungefär desamma, även om det tar längre tid från Kina. Övriga produktionskostnader är inte heller på EU:s fördelslista.

    EU saknar dessutom produktion av tyger som lämpar sig för kläder, och att bara lägga den personalintensiva delen av en klädproduktion i EU är dyrt.

    EU har en del skyddstullar på kläder och textilier för att försöka skydda den teko-industri som finns kvar, men det brukar som regel ändå bli väsentligt billigare att hitta asiatiska tillverkare. Inte nödvändigtvis Kina eftersom både Vietnam och Bangladesh har ett lägre löneläge.

    #108429
    Dan
    Deltagare

    Kläder är nog ganska brett också om du inte ska starta ett nytt H&M :)

    Jag tror det går ganska lätt att hitta dessa leverantörer genom att åka på mässor. Vissa old school-branscher är inte så bra på Internet så de måste man nästan hitta på just en mässa… sedan får man väl faxa in sina orders också men men… :)

    #108431
    GregerA
    Deltagare

    Alibaba är kanske inte bästa stället att leta den typen av varor, då har ofta varan redan gått genom ett antal mellanhänder. Precis som Dan skriver så är fabrikerna inte själv så duktiga på att sälja. De jobbar ofta genom traders och exporters. Alibaba Express är också en intressant företeelse, där någon har kommit på att man kan sälja varor till drygt dubbla priset till europeiska småföretagare som gärna vill kalla sig importörer.

    Visst, man kan ju handla där och till de priserna, men det blir nog svårt att hävda sig. Skulle man hitta en produkt där som blir populär så tar det inte många veckor förrän någon av de stora letat upp fabriken nånstans ute i bushen, och sedan säljer varan billigare i Sverige än vad du köper den för i Kina. (så positiv jag är idag då … :rolleyes:)

    Störst chans att lyckas har man om det är lite nischade produkter som ingen av de stora är intresserad av.

    #120221
    ikomorin
    Deltagare

    Jag håller med dig GregerA, Alibaba är lite av en ”risky business”. Som du sa, så går många av produkterna genom mellanhänder, vilket gör att priserna blir kryddigare och svåra att förhandla. Men en annan tung faktor som påverkas är minsta beställnings kvantitet, som brukar vara väldigt stor. Dessutom ska man passa på, för ibland kan tillverkaren ha en dold agenda, som t.ex. minsta beställning är X st för VARJE storlek. Var väldigt noggranna med er specifikation! ;)

    Se till att tillverkaren är legitim genom att läsa recensioner, fråga efter referenser och kontakta dem, försök få in ett skypemöte m.m. Dessa försiktigheter rekommenderas starkt då det på sista tiden förekommit många bedrägerier på alibaba.

    Vad som gäller kläder se till att de har rätt märkning, om det krävs. Skyddskläder behöver t.ex. CE-märkning samt visa barnkläder.

    ____________________
    Bästa Hälsningar!
    Chimpex – Kina, Import och Export – Vi hjälper dig med import av spännande produkter från Kina!

    #131873
    Prix
    Deltagare

    Vi är på väg att eventuellt överta en kläd/modebutik på nätet. De importerar sina kläder från Asien, men när jag begärde att få se dokument på kemikalier osv. så att kläderna faktiskt får säljas i Sverige så besitter dem inte dessa dokument eller ha någon koll på det.

    Här blev grymt tankeställd? Är detta inte obligatorisk? Vad ska man tänka på ur den synpunkten gällande import av kläder? (ej. skyddskläder)

    #176186
    tilllverkare
    Medlem

    Tips för den som skall importera kläder inom Eu. Bäst är det skicka prov & tyg till det företag som man tänker anlita. Man kan inte alltid lita på ref, Var beredd på att företaget kollar upp dig noga innan dom gör något prov. Om man vill köra ondemand produktion så är Eu bäst lämpad för detta. Om man inte kan vara på plats vid inlastning el. vid ev. omlasting i Asien . Så passar Eu bäst. Tipsen kommer ifrån en producent av kläder i Bulgarien (A-fabriken)

    #176187
    Runns.se
    Deltagare

    Här ligger reglerna för kläder för den som undrar – Kemikalier i kläder och andra textilier – Kemikalieinspektionen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.