Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Import av målarfärg

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94413
    Emil
    Deltagare

    Någon som vet vad som gäller vid import av målarfärg? Jag är lite intresserad av att ta hem ett litet målarset för barn, men jag behöver veta vad jag behöver tänka på och vad som eventuellt krävs för detta.

    #109650
    MonsterM
    Deltagare

    Hejsa Emil,

    Jag har tyvärr inte några kunskaper gällande import av målarfärg, men tror inte du behöver göra något speciellt. För vi pratar ju om ett målarset för barn, känns inte som om det är de giftigaste färgerna som används i ett sådan set.

    Men skulle du börja ta hem pallvis så bör du nog kolla upp lite mer noggrant vad som gäller, om nu inte någon på detta forum har svar åt dig.

    Glad Påsk!

    #109651
    Emil
    Deltagare

    Man vet ju aldrig vad de kan ha stoppat i färgen. Tilläggas kan att det är från Kina. Nu har jag sett en Svensk distributör som säljer ett snarlikt så det kan röra sig om samma tillverkare. Men jag är lite orolig och mycket talar för att jag skippar denna produkt, men jag skulle gärna få lite mer kött på benen. Vad jag kan tänka mig är att det krävs varningstexter på svenska. Om det behövs innehållsförteckning, registrering hos någon myndighet, etc så är det inte intressant med tanke på att jag bara tänkte testa ett par stycken…

    Glad Påsk!

    #109654
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Ska det säljas till barn är det väl ganska höga krav? Dan kanske vet som jobbar med leksaker. Annars färg låter som det går under kemikalieinspektionens domäner

    #109655
    Parvelito
    Deltagare

    Det finns inga andra regler än de som gäller vid all import: Du som importör måste förvissa dig om att produkten inte strider mot EU:s bestämmelser. Importerar man byxknappar är det säkert inte så svårt, men färger är det värre med…

    Regelverket för försäljning av produkter anpassade för barn är omfattande. Konsumentverket kan hjälpa dig att förklara det viktigaste. Förhoppningsvis finns det dock inget i de där färgerna som är anmälningspliktigt till kemikalieinspektionen, det skulle ju vara förfärligt och knappast lämpat för barn då.

    #109659
    Emil
    Deltagare

    Tack för synpunkter. Jag skall kolla upp det hela lite närmare. Undersöker tillverkaren just nu och att dom har kontor i USA gör att det hela känns lite bättre, samt att dom har andra produkter som är av intresse (icke färg). Skall kontakta tillverkaren imorgon och kolla upp med Svenska myndigheter. Eftersom det rör sig om färg och barn så gör det mig orolig. Dock är det ju inte för små barn som kan tänkas äta färgen och väldigt små mängder färg dessutom.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.