Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Import fråga

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100378
    Sam
    Deltagare

    Hittills har jag köpt in och importerat varor från olika utländska leverantörer och allt gick som det skall när det gäller importprocedurer, tull och moms.

    Nyligen har jag fått kontakt med ett antal små företag på Balkan, även privatpersoner utan firma, som tillverkar och säljer produkter som jag vill importera till Sverige för vidareförsäljning. Problemet är att dessa små företag inte kan ge ut exportdokument, ibland inte ens ett riktigt kvitto.

    Det handlar alltså om bra produkter med goda försäljningsmöjligheter och jag vill absolut göra rätt för mig när de importeras, dvs de ska förtullas och momsas vid införsel.

    Finns det nåt smidigt sätt att göra detta med tanke på att ibland (vid köp från privatpersoner) finns inte ens ett kvitto?

    Tacksam för alla svar/förslag.

    #166042
    Fruktsam
    Deltagare

    Du borde väl rimligtvis kunna ordna med exportdokument åt dem. Jag har ingen erfarenhet av att importera från den delen av världen. Men när jag importerar från USA så skriver jag deras exportdokument som jag mailar till dem och de skriver ut.
    Har de inte möjlighet att skriva ut så kanske du kan skicka dem med post?

    Att ha ett kvitto är vad jag vet inte en nödvändighet, varken för exporten eller bokföringen så länge du kan styrka köpet på något vis (banköverföring, exportdokument).

    #166044
    Fruktsam
    Deltagare

    Ett alternativ skulle ju kunna vara att hitta ett företag där som samordnar exporten åt dig. Vet inte om det funkar rent ekonomiskt för dig men det kan ju vara värt att undersöka.

    #166736
    VATadviser
    Deltagare

    Jag tycker att du skall fråga tullverket hur du skall göra. De hjälper dig säkert med rätt dokumentation.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.