Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel importera via alibaba?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102421
    Rookie
    Deltagare

    Hejsan!

    Jag sitter och funderar på det här med import av varor från utlandet och undrar därför hur det är att göra det via alibaba. Eftersom jag inte har någon tidigare erfarenhet av import eller kontakt med leverantörer så undrar jag om det är en bra utgångspunkt att ta kontakt med leverantörer via alibaba. vilka är de mest väsentliga för- och nackdelarna?

    Mvh

    Rookie

    #161151
    Stefan72
    Deltagare

    Alibaba är ju en marknadsplats där de visar upp sig så varför skulle det vara en nackdel att ta kontakt med nån man hittar där? Man behöver ju inte ens köpa deras tjänster, hittar man nåt kul där så är det ju bara googla och leta kontaktuppgifter.

    #161154
    Rookie
    Deltagare

    Tack Stefan, det ska jag tänka på.

    #161179
    AnnaW
    Deltagare

    Hittar du något bra kan du alltid göra en testbeställning av enstaka varor.

    #161185
    david71
    Deltagare

    Tänk också på att kolla upp vad som gäller för just de produkter du tänker ta in i landet. Du kanske måste ordna med dokumentation och/eller rapportera till berörd myndighet.

    #161228
    FredrikGust
    Deltagare

    Man är dessutom skyldig att hålla reda på mönsterskydd, piratkopior och sådant. Testade några gånger mest på skoj att beställa några grejor där från nån handlare av välkänt märke och konstaterade att mina ordrar levererades snyggt och prydligt fast den produkt jag köpt var väldigt olika från de olika leverantörerna trots att de hävdade original vid första kontakten.

    Som david71 skriver gäller det vara noga med regler och dokumentation beroende på vad det är för typ av grejor.

    Det räcker tex inte med ett inscannat papper på ett CE-certifikat utan man behöver en fullständig EG-försäkran om det är en sådan typ av produkt.

    Tullunderlaget och varuvärdet kan också vara knixigt få rätt mer EORI-nummer och allt. Man får säga till dem ordentligt att ange korrekta uppgifter.

    Det finns också en hel del seriösa försäljare där. Det gäller bara hitta rätt…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.