Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Inkasso i Norge

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95110
    osueco
    Deltagare

    Rätta mig gärna om jag skrivit i fel forum nu men följande är min fråga.

    Jag har 2 kunder i Norge som är väldigt sena med sin betalning. Undrar därför om någon har positiva erfarenheter av inkasso företag i Norge för små volymer?

    /Anders

    #116090
    Elims
    Deltagare

    Kan inte delge erfa från inkasso. Men lite erfa från Norge efter ett år på “regnskapsavdelning” där.
    Jämfört med sverige b2b har man mycket kortare kredittider i Norge och tycks finna sig i det. Sverige default 30 dagar. Såg extremexempel på enskilda näringidkare som hade 5 dagar (tex disc jockeys) men också förrättningar med 10 dagar. Man fann sig också i att betala förseningsavgifter etc. om/när sådant debiterades.
    Ett företag som anlitades för inkasso heter Lindorf (håller på att växa i Sverige också) seriösa, men det kanske är alldeles för dyra för små volymer skulle jag tro.

    Rekommenderar att vid nya kunder i Norge, ange betalningsvillkor t ex 10 dagar uppge påminnelseavgifter, ränta mm debiteras. Sist men inte minst skicka omedelbart en påminnelsefaktura om inte pengarna kommit in med “gebyr” (avgift) samt någon text om att ifall ni betalt de senaste dagarna hopas vi ni kan bortse från denna påminnelse. Detta ser till att ni får in likviderna snabbt och minskar risken och kreditförluster. De som aldrig betalar för sig hjälper dock inte vad man än gör, det gäller att undvika dem. Lycka till.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.