Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Inköpspris – hjälp!!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100475
    sassy
    Deltagare

    Jag förbereder mig inför mitt första inköpsmöte med en distributör (av ett amerikanskt märke) och håller på med mina preliminära budgetar. Detta nu innan jag lanserar min e-handel som riktar sig mot mode.

    Kläderna jag kommer sälja är i prisklasser 500-2000 kr på övrig svensk marknad men i USA kostar de förstås väldigt mycket mindre. T.ex. det dyraste i kollektionen; en tröja som kostar 2000 kr här kostar ungefär 200 dollar i USA, vilket alltså motsvarar ca 1300 svenska kronor. Det är ett eftertraktat märke och har fin kvalité men tillverkas absolut inte i material som är ovanligt eller speciellt dyrt.

    Mitt problem är – det känns omöjligt att uppskatta vad det första inköp kommer kosta mig då jag inte kan preliminärräkna på hela budgeten när jag inte alls har en ungefärlig kostnad av enskilda kläder! Jag har ju butikspris på dem via svenska återförsäljare men jag tycker det är supersvårt att veta vad de egentligen kan kosta för mig som återförsäljare. Det är ju faktiskt stor skillnad på den budget jag bör ha för att köpa in vardera tröja för 200kr eller 450kr! Just nu i uppstarten vill jag pressa mina utgifter mycket för att inte rasera min privata ekonomi, samtidigt vill jag ju erbjuda ett bra sortiment.

    Ni som arbetar med internationella märkeskläder, vad brukar inköpspriserna ligga på när man handlar via en svensk mellanhand? Procentuellt alltså! Exempel uppskattas även! Jag vill inte krypa hem med svansen mellan benen efter mötet.

    TACKSAM FÖR SVAR!

    #166598
    Piratessan
    Deltagare

    Nu handlar vi direkt med de utländska märken vi säljer, men en viktig sak att tänka på när du jämför amerikanska priser med svenska är att det ofta finns en anledning till att det är betydligt dyrare här. Frakter, tullar på 12%, skatter, moms etc. gör lätt att man hamnar på ungefär samma priser som alla andra om man ska få någon långsiktig lönsamhet.

    Vad priserna via svensk mellanhand brukar ligga på vet jag inte tyvärr, men som ny skulle jag hellre ta aningen sämre rabatt mot att inte ha minimikrav per månad eller liknande och sedan förhandla ner rabatten när du ser hur mycket du säljer per månad. (Eftersom det låter som att du inte har ett jättekapital att röra dig med i början)

    #166601
    SamH
    Deltagare

    Du har en fraktkostnad från USA som brukar tillkomma, jag har från några leverantörer aldrig fått erhålla något fraktfritt från USA alls.
    Jag brukar använda mig utav denna sida:
    Import duty & taxes calculation result (har redan knappat in något exempel åt dig).

    Clothes Women has an import duty rate of 12% and VAT rate of 25%.
    Dock får du tillbaka momsen senare, men duty kommer du inte undan.

    #166691
    sassy
    Deltagare

    Ja, jag förstår att fraktkostnaden gör det mycket dyrare. Speciellt eftersom det är utanför EU. Dock så tycker jag det är svårt att säga vad vardera plagg kan kosta vid inköpspris. Jag vet att det brukar sägas 100-150% på inköpspris= försäljningspris. Dock så känns det som att det mest kanske gäller massproducerade kläder utan något specifikt märke (där tillverkningskostnaden också är otroligt låg), eller är jag helt ute och cyklar?

    Det jag tänker är, eftersom dessa märken är dyrare i grunden och även måste skickas från USA och Australien så kanske mitt försäljningspris bara blir 30-60% på inköpspris? Då jag ska betala både tull + avgifter, mellanhänder, inköpspriset av kläderna. Jag vill hellre satsa på mer rullning på försäljning än på skyhöga priser, så i grunden kanske det inte blir så mycket vinst?
    Egentligen bara spekulationer… Men är jag jättenegativ nu?

    Finns det ingen som har handlat med dyrare sportmärken? De känns som en väldigt relevant jämförelse.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.