Instagram/FB marknadsföring era erfarenheter?

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Instagram/FB marknadsföring era erfarenheter?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #104419
  Dent
  Deltagare

  Hej, jag har en fråga som jag inte hittar svar på. Troligtvis är det för att det inte finns något svar :)

  Hur mycket kan vi egentligen förvänta oss när vi annonserar på instagram eller facebook? Jag vet att det är väldigt svårt att säga eftersom det beror på vad det är för produkt, vem som gör reklam osv. Allt detta är jag medveten om men hur har det gått för er när ni annonserade? Om personen har exempelvis 50 000 följare, hur många procent köper? Det måste finns ungefärliga siffror? Hur har det gått för er? Vilka siffror brukar ni få?

  #184457
  Kocken
  Deltagare

  Mest rättvisa för alla parter även om man blandar in en tredjepart är affiliatelänkar med en bestämd ersättning per köp/lead eller vad man är ute efter.

  #184565

  Hej Dent!

  Anledningen till att du inte hittar svar på din fråga är i min mening helt enkelt att vi inte har tillräckligt med information om ditt företag. Vi har ingen aning om vad du säljer, till vem du säljer och hur du säljer dina produkter, vilket är A & O när det kommer till att försöka ge sig på att mäta effektiviteten av en marknadsföringsportal.

  Visst som Kocken skrev ovan så är det givetvis förmånligast att skriva ett avtal om en bestämd ersättning per köp/lead men dessa är inte alltid helt enkla att få till.

  Generellt så kan det vara så att Instagram/Facebook visar sig vara jätteeffektivt för vissa företag med exceptionell konverteringsfrekvens och så vidare, medan för andra kan det fungera mindre bra. Exempelvis kan Linkedin ge bäst resultat för ett företag som erbjuder företagstjänster, Instagram för yngre generationer och Bing för de äldre på grund av diverse anledningar, men återigen det BEHÖVER inte vara så utan allt är en balansgång.

  Försök göra så att testa dig fram med en liten budget, ställ upp kalkyler på dina experiment och öka sedan budgeten för att utvärdera och fortsätt i den stilen tills du hittar det som passar din produkt/marknad. Sedan kan du ställa upp dina resultat emot varandra och jämföra exempelvis konverteringar från de olika annonserna. Ett enkelt sätt att mäta effektiviteten på dina kampanjer är via Google Analytics om du lägger till dina kampanjer korrekt.

  #185111
  autojobb
  Deltagare

  Facebook konverterar lite bättre än Instagram när det kommer till småprylar. Men kläder går bättre på Instagram.

  Vad är det du ska sälja?

  Mvh
  Framtida arbetsförmedlingen

  #186186
  arlind
  Deltagare

  https://autogrowth.se är väldigt duktiga när det kommer till digital marknadsföring och även sociala medier!

  #186189
  Krus
  Deltagare

  @arlind 93441 wrote:

  https://autogrowth.se är väldigt duktiga när det kommer till digital marknadsföring och även sociala medier!

  1. Sociala medier är digital marknadsföring.
  2. Varför pratar du om dig själv/ditt företag i tredje person? :confused:

  ONT: Sjukt svårt att svara på, precis som du var inne på. Även om du får en siffra från någon i tråden så kommer du ändå inte kunna jämföra dig mot den/det. Tyvärr.

  #186192
  Misel71
  Deltagare

  Hejsan Dent!

  Det var inte någon lätt fråga du ställde, eftersom att det beror helt på.

  Jag själv driver taylorbay.se (Jag är långt ifrån en expert på e-handel, utan har större expertis när det kommer till SEO).

  Men jag kan dela med mig om det jag har lärt mig av att köra ett par “Sponsrade inlägg” i instagram via influencers.

  1. Bara för att personen i fråga har mycket följare, betyder inte det att de är verkliga följare. Det är super lätt att köpa följare och köpa likes för att hålla statistiken bra, alltså är detta “fake” influencers.
  Här är det viktigt att be dem skicka över deras öppningsfrekvens på deras stories, bra influencers har ungefär 10-20% på instagram stories.

  2. Svenska, eller Skandinavien i helhet är dyra och vill oftast ha betalt utöver att de får produkten gratis. Därför kan det vara en idé att söka sig till andra europeiska länder, där kan du komma undan med att ge produkten gratis (även till större influencers mellan 100k-500k).

  3. Som svar på hur många procent som köper. Beror helt på, men vet att jag läst att medel ligger på ca 3 procent. Återigen, du kan ha upp till 8 procent, vet att alpha m har en riktigt hög konverteringsfrekvens.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.