Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Integrera Klarna Delbetalning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95511
    Joel
    Deltagare

    Hej kära e-handlare!

    Vi har erbjudit faktura via Klarna sedan start och funderar nu på att även erbjuda delbetalning via Klarna. Jag har därför ett par frågor till er som redan gör det idag:

    1) Vart ska man skriva ut vad månadskostnaden blir? Räcker det att skriva ut det på betalningssidan eller bör man även skriva det under varje produkt? Finns det någon funktion i Klarnas API för att räkna fram detta?

    2) Behöver jag ett speciellt avtal med Klarna för att kunna erbjuda delbetalning eller ingår det i “standardavtalet”?

    3) Hur skapar jag en delbetalningsfaktura via API:t? Är det någon flagga till det vanliga API funktionen som behövs sättas eller måste jag skriva en egen “funktion” för detta?

    4) Hur många av era kunder väljer att betala mot delbetalning idag?

    Tacksam för hjälp!

    /Joel

    #118486
    jockesoft
    Deltagare

    1. Vi la in det under varje produkt för att locka till köp, våra produkter kostar mellan 1-2 kr i månadskostnad. Och ja, Klarna har färdig kod för att räkna ut månadskostnaden som du kan integrera, skicka in totalsumma och få ut månadskostnad.

    2. Detta ingick iallafall i vårt avtal.

    3. Exakt samma sätt som med faktura fast du sätter Partpayment istället för invoice (kommer inte ihåg flaggans exakta namn).

    4. Inte så många, 1% kanske av de som väljer klarna väljer att delbetala, nu har vi inte det alternativet förvalt men funderar på att flytta upp det överst för att se om det ger mer försäljning via det alternativet.

    #118545
    Klarna
    Deltagare

    Hej!

    Kul att du funderar på att även lägga till delbetalning. Jag har försökt svara på dina frågor här, men du får gärna ringa in till oss på 08- 120 120 00 för att enkelt få svar på dina frågor.

    1. Ja, man brukar normalt skriva ut vad månadskostnaden blir vid produkter och vid summeringen i kassan. I Klarnas API finns funktionen calc_monthly_cost som används för att beräkna vad kostnaden blir för en given produkt, eller för en hel kundvagn.
    Se vår integrationsguide

    2. Ja, ring in till vår säljavdelning så hjälper de dig med ett tilläggsavtal! 08 – 120 120 20

    3. Det enda som skiljer sig mellan en vanlig faktura och ett delbetalningsköp är pclassen (det id som avgör om det är faktura eller tex delbetalning på XX-månader). När du har fått ett tilläggsavtal för Klarna kan du ladda ner en ny Pclass-fil från Klarna Online och bifoga aktuellt nummer vid eventuellt svar.

    Mvh
    Elias Carlsson
    Klarna

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.