Plus Forum Övrigt Off-topic Iordningställande av lokal

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96278
    Stampelstugan
    Deltagare

    Jag har nyligen startat mitt företag och kommer att bedriva e-handel med kontor och lager hemma i huset. Vi har idag ett ganska stort förråd nere i källaren som vi tänkt dela av, en liten del blir förråd men den stora delen blir mitt kontor/lager.

    Min fråga nu är ifall det går att ta kostnaden för att resa väggen och sätta dit en dörr på företaget? Om det inte vore för företaget skulle vi aldrig sätta upp någon vägg så jag tycker att det borde vara tillåtet men skulle gärna vilja ha lite respons på det.

    #125009
    Parvelito
    Deltagare

    Nej, du får inte dra av det på företaget. Hyllor är OK, men inte väggar, målarfärg, golv eller liknande.

    #125011
    Stampelstugan
    Deltagare

    Ok, tack för ditt svar Parvelito.

    #125012
    Plastskivor
    Deltagare

    När man kör bolaget i garaget får man ta ut hyra som skattas som inkomst av kapital. Alltså inte skattefritt men lägre skatt än det är på lön. När man då privat ska deklarera detta får man göra vissa avdrag för ökade kostnader man har haft som konsekvens av uthyrningsverksamheten. Vet inte om det gör nån skillnad om det är del av källare (?)

    #125013
    Parvelito
    Deltagare

    Kravet är i praktiken att det skall vara egen ingång, samt i övrigt avskilt från bostaden på en lokal man hyr ut till företaget för att man skall kunna betala hyra “till sig själv”. Garage fungerar bra, källare kan väl gå det med om det är egen ingång och företaget har hela källaren.

    #125014
    Majsan
    Deltagare

    Jag förutsätter att er fastighet utgör privatbostadsfastighet. Om bolaget har ett behov av att hyra utrymmet i er fastighet kan ni ta ut en hyra från bolaget. Hyran ska vara marknadsmässig dvs motsvara priset på orten. I Skatteverkets broschyr SKV 292 “Skatteregler för delägare i fåmansföretag” finns information om upplåtelse av lokal till företaget och beskattningskonsekvenser, se sid. 6. Jag bifogar en länk till broschyren.

    Skatteregler för delägare i fåmansföretag | Skatteverket [NS4 version]

    Gällande enskild firma kan du på sidan 12 i “Skatteregler för enskild näringsidkaré” läsa om vilka regler som gäller då.

    http://www.skatteverket.se/download/18.70ac421612e2a997f85800053805/29515.pdf

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.