Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Jajja är det nåt att hänga i julgran?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102470
    jempart
    Deltagare

    Hej, har varit i diskussion med Jajja om marknadsföringshjälp av jemparts.se verkar finna mycket av både ris och ros när man läser om dom, är det någon som har erfarenhet av dom? /Christer Jansson

    #177431
    DavidWigg
    Deltagare

    För en liten stund sedan på postade en anställd på Jajja en tipstråd som fick namnet “Hjälp med seo” men tråden blev borttagen. Troligen för egenreklam som står i forumets regler. Jag svarade i tråden men eftersom den försvann så försvann även min frågeställning.

    Jajja skrev att man arbetar i “linje med Googles riktlinjer när man skapar länkar”.

    Troligen så har Jajja inte läst riktlinjerna eller så vill man vilseleda sina kunder. Jag tippar på det sistnämnda. Det som man beskrev i sin tråd här var att man arbetade enligt Googles riktlinjer men sättet som man gör det på är inte ens i närheten av riktlinjerna.

    Man arbetar inte “lite” enligt Googles riktlinjer. Antigen så följer man dem eller inte.

    Jajja (irisamanda), vad säger ni om det?

    #177429
    jempart
    Deltagare

    Vad Jajja sa till mig var att dom skaffade riktiga länkar alltså i mitt fall kanske mcklubbar och köpte länkar åt mig, länkar som hade riktig relevans till mina mc-grejer, är inte det ok enligt google?

    #177430
    DavidWigg
    Deltagare

    Jajja vilseleder alltså sina kunder. Så uppfattar jag det och går man tillbaka flera år i tiden så kan man hitta samma frågeställning men då ändrade man till ” beaktar sökmotorernas riktlinjer”. Nu såg man kanske att det var fritt fram igen med det säljargumentet?

    Här är riktlinjerna på svenska.

    https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=sv

    Hur man vill arbeta är upp till var och en, och Google är inte gud. Men man ska inte påstå saker man inte gör.

    #177432
    Krus
    Deltagare

    Det är ändå ganska relativt “diffus”, allt som du gör för att manipulera (offpage) räknas som blackhat. Men något som alla SEO bolag jobbar med idag.

    Så skulle inte säga att google gillar det, men de hatar det inte heller!

    se: Search engine optimization – Wikipedia, the free encyclopedia

    #177445
    Searchmint
    Deltagare

    Ett bra sätt att ta reda på huruvida ett företag är bra för dig som e-handlare eller inte är att skriva in namnet på företaget i sökrutan längst upp på sidan. Där får du upp alla artiklar, foruminlägg och övrigt som nämnt företaget ifråga.

    Lycka till!

    #177459
    jempart
    Deltagare

    Ja jag gjorde det och sökte på google också, det står både bra och dåligt om dom, vi har en shopitoo butik och försöker fylla i varenda ruta dom har om varorna ex seosidan titel beskrivning nyckelord url, vi testar oss på dom självtester som finns och får hyggligt resyltat, så frågan är hur mycket mer vi kan sälja om vi betalar 2500krmån eller mer till Jajja eller någon annan?

    #177462
    Gambell
    Deltagare

    Prova AdWords och facebookannonser först. Gör lite egna bloggar om delar av sortimentet och länka in – men med url och inte med sökord. Kanske Sociala medier om tid finns för underhåll.

    Försök koppla Google analytics mot annonseringen. Så fort det går med vinst så skala upp. Eller så fort det går jämnt ut – vinsten kommer på nästa beställning.

    Vet man kunders “life time value” så kan man annonsera med förlust så länge man vet att medelkunden köper X gånger och går med vinst efter en viss tid, säg 6 månader, och medelvinst per kund lifetime.

    För 2500 i månaden kommer man rätt långt och den stora vinsten ligger i att hålla kunderna nöjda och skicka förmåner, tips och erbjudanden via epost. Att sälja fler gånger.

    Affiliateprogram kan vara en väg att gå. Tyvärr är många affiliateprogram så “dåliga” att de tar en månadsavgift vare sig de ger resultat eller inte.

    Har lyckats förhandla med ett program (som jag enligt avtal inte kan namnge) att slippa månadsavgiften. Fungerar utmärkt – säljs det inget så kostar det inget. När det kommer en jätteräkning har vi haft en jätteförsäljning.

    #177477
    Daniel_S
    Deltagare

    Hejsan,
    här är min personilga erfarenhet med jajja http://www.ehandel.se/forum/marknadsfoering/4954-foersiktigt-med-search-engine-optimization-foeretag-7.html

    Nu kör vi utan externt hjälp, adwords och google för fullt och vi håller på att lansera en ny site, vi annonserar på relevanta siter också, men då säkerställer vi att deras publik är kvalificerad för våra produkter.

    Efter många omgångar och några år på nacken kan jag lätt säga att det inte finns några omvägar, en bra site med intressant innehåll som får kunderna att stanna där, riktig folk som pratar om dig, sociala medier och professionellt service är värd 1000 gånger mer än vad alla dessa “SEO experter” säger, vi håller nu på att återhämtas från Jajjas katrastrof, men det tog 2 år.

    #177488
    jempart
    Deltagare

    Bra svar, ska börja med blogg då vi ska åka på vårt förs swapmeet i slutet av februari sen blir det swapmeets hela säsomgen med reklamutdelning för vebbutiken, är lite trögt att få länkar från relevanta sidor men jag har gjort ett litet upprop för länkar på vår facebooksida. Bokus gör reklam för sitt affiliateprogram genom att man kan få länkar därifrån med god pagerank och man kan tydligen sälja enskilda böcker, dom har 3 böcker som behandlar cafe racer, är det dumt att sälja cafe racer böcker på shopen med tanke på att dom loggar in på bokus och betalar?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.