Plus Forum E-handelsforumet Logistik Julleveranser med Posten 2013

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101019
    Kocken
    Deltagare

    Det verkar bli en kort julhandel i år, 20/12 tar den slut enligt Posten. Väldigt stor del av julhandeln sker 21-24/12 i den fysiska handeln.

    Varför hämtar Posten inte paket och brev på lördag 21 och har utdelning även på julafton. Det skulle ge en dag till med julhandel för webbutikerna och säkert en bra intäkt för Posten.

    http://www.posten.se/sv/Documents/PDF/jul-och-nyarsdatum-2013-ftg.pdf

    #170433
    Stefan-hallsberg
    Deltagare

    Hej Kocken.

    Arbetar själv som lastbilschaufför på posten och försöker dra igång en egen e-handel.
    Vad jag vet om leveranser med posten kommer Brevbärarna köra ut brev söndagen den 22/12 samt normal utdelning den 23. Förra året körde vi ut paket på lördagen innan jul, dock kändes det som att det kostade mer än vad de gav. Tyvärr var det svårt att gissa volymerna innan.
    Att köra ut paket eller brev i en stor organisation som tyvärr under många år där brevsidan minskar vänder man på varenda krona för att se vad som är lönsamt.

    Hoppas det löser sig ändå för kunden i slutändan. =)

    #170678
    Athilion
    Deltagare

    Usch då.. Deadline redan den 20e alltså.. Är det inget extra i år under helgen så de tar emot paket även lördag kanske? Förra julen höll de ju igång även under lördagen minns jag..
    Eller det kanske tar så lång tid att få fram allt under julen? (Första julen med e-handel)

    #170977

    Hej,
    Det stämmer att den 20 december är det datum vi anger som sista inlämningsdag för att breven och paketen ska kunna delas ut före julafton. Detta beror bland annat på att hämtningen av post under helgen kan skilja i olika områden, beroende på vilket ombud du lämnar in försändelsen hos, eller när tömningen sker av den brevlåda du postar ditt brev på. På måndagen den 23 december är det normal utdelning, medan den 24-26 december räknas som helgdagar. Självklart kommer vi på Posten att göra vad vi kan för att försändelser som lämnas in under helgen också ska hinna fram till jul!
    Vänliga hälsningar/Klas på Posten kundtjänst

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.