Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Kelkoo – Skumma metoder?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100575
    Andreas Wahlberg
    Deltagare

    Min sida ligger idag uppe hos Kelkoo som är en prisjämförelsesajt. Kostar 250 kr i månaden och varje klick går utöver den summan. Har på senaste tiden märkt att jag fått en massa klick på “presentkort 1000 kr” från just Kelkoo. Kollade vart trafiken kom ifrån och då kom den ifrån “sideboard.se” Exakta länken är här
    Sideboard.se – Sideboard Möbel 1000Kr – 6000Kr

    Där ligger även många fler butiker inom min “bransch” och även andra, och enbart på presentkort. Går man till sideboards startsida så är det bara just sideboards, men klickar man på en produkt kommer man till e-butiker från just Kelkoo, och kunden får givetvis betala för det klicket. Känns nästan som att Kelkoo har gjort en satellit-sida där deras kunder är med.

    Är detta okej utan att fråga handlaren först? Nu har Kelkoo plockat bort mitt presentkort efter kontakt, men det ligger otroligt många kvar. Nu var det inga stora pengar det handlade om, men kunderna som tryckte blev nog förvånade när dem hamnade inom min bransch istället för möbler. 😮

    #167508
    Ekraft
    Deltagare

    Det är Name Navigation som ligger bakom Sideboard.se och googlar du det namnet förstår du rätt snabbt vad det handlar om. Kelkoo har säkert något program där de får provision på klicken de genererar.

    #167511
    Jesper Ribacka
    Deltagare

    Ja alltså en av kelkoos grejer är just Whitelabel. Dom låter andra lägga upp deras produkter på en egen sida. Se exempel från Name Navigation:

    Badlakan.se
    MAKEUP.se · Hitta din stil
    Tapeter.se

    Dom har hur många som helst :)

    #167514
    Andreas Wahlberg
    Deltagare

    Det kan kännas okej att dem skapar dessa sidor om det skapar trafik till butiken, men att lägga till en massa presentkort som inte ligger på någon katalog känns lite sådär… Sen är det kanske inget bra ur SEO synpunkt att man får en länk från en möbelsida?

    #167518
    Jesper Ribacka
    Deltagare

    Verkar vara något fel på just den butiken. Jag tror dom kan ha svårt att få exakt rätt produkter och där verkar det ha gått väldigt snett.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.