Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Klarna – bankkonto i utland

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94690
    Sejdelshoppen.se
    Deltagare

    Vi funderar på att sälja till Norge, Finland och Danmark via Klarna-faktura.
    I Klarnas avtal står det att kundens pengar sätts in på ett bankkonto i respaktive land och inte till ett svenskt bankkonto. Stämmer det? Om så är fallet, hur svårt är det att skaffa utländska bankkonton?

    #112240
    GregerA
    Deltagare

    Nu har inte jag Klarna, men de menar nog att Klarna har ett konto i varje land som slutkunden betalar till. Sedan sätter Klarna in pengarna på ditt svenska konto.

    Du slipper alltså att skaffa konton i alla länderna, och slutkunden slipper att göra utlandsbetalningar.

    #112266
    Sejdelshoppen.se
    Deltagare

    Det var vad jag trodde med innan jag läste Klarnas avtal. Nu tror jag inte det längre. HAr försökt ringa och kolla upp det men idag verkar det
    omöjligt att få tag på en säljare.

    #112285
    Bjorn
    Deltagare

    Kolla vad din bank tar för att ta emot en utlandsbetalning bara, för Klarna kan inte hålla pengarna om man skulle vilja bulka upp det månadsvis t.ex.

    #112290
    Richie72
    Deltagare

    Förut kostade det pengar varje gång pengar fördes över från utlandet men det är borta nu. Vi har Nordea. Vi har alltså endast ett svenskt konto och har Klarna för Danmark, Norge, Finland (och Tyskland när textalk integrerar det).

    #112292
    Sejdelshoppen.se
    Deltagare

    Fick precis tag på Klarna och de sa att det gick bra. Men det fick jag dra ur säljaren. Han var tvungen att kolla med någon som kunde mer.

    #113018

    Hej,

    Vi gör utbetalningen från respektive land. Det går bra att få inbetalningen till sitt svenska konto.

    Ha en fortsatt trevlig sommar.

    Mvh

    #113020
    Bjorn
    Deltagare

    Handelsbanken tar 60:- för varje insättning Klarna gör :(

    #113022
    GregerA
    Deltagare

    Nu vet jag inte vilka valutor du får in Björn, men om betalningen görs som en EU-betalning så skall det bara kosta 1,50 att få in den.

    För att det skall kvalificera som EU-betalning så tror jag den måste göras i EUR eller mottagarens valuta. Så om du t.ex får in NOK så kan det nog vara så att det kostar 60:-, men om avsändaren hade växlat NOK till SEK och skickat dem så hade det bara kostat 1,50.

    Så det kan nog vara värt att kolla upp vad som kan göras.

    #113037
    Bjorn
    Deltagare

    Greger: Japp det är från NOK till svenskt konto (glömde skriva det), alltså IBAN. Jag har pratat med Klarna om det där att hålla pengarna och betala ut 1 gång i månaden istället men det går inte tydligen. Som jag förstått det så är det 60:- i avgift just för att det inte är en EU-betalning. Hade annars kunnat sätta upp ett valutakonto i NOK helt gratis och växlat över men det är alltså insättningen de tar 60:- för. Jag kollade med banken att sätta upp ett norskt konto (via banken i norge) men det skulle bli ungefär samma kostnader på ett år.

    Allt vore så himla mycket enklare om Norge gick med i EU :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.