Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Klarna Faktura i flera butiker.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95167
    webfumedia
    Medlem

    Jag funderar på att köra Klarna Faktura i flera av mina webbutiker (har samma org. nr.).

    Ni som har Klarna Faktura i flera butiker, vad fick ni betala för butik nr2, nr3 osv? Inte betalar ni månadsavgift för alla butiker? Fick ni betala startavgift? Fick ett erbjudande att dom stryker månadsavgiften och endast ger mig startavgift på 995 kr per butik (alltså från butik 2 och butik 3).

    Klarna skriver:

    “Låt säga att ni ska öppna 3 butiker.. då stryker jag månadsavgifter på butik 2 och 3 samt sänker startavgifterna på dem till 995 kr. OBS! Detta gäller om butikerna har samma org. nr.
    Startavgiften för butik 1 sänker jag till 1995 kr.
    Det här är en riktig kick ass-deal och en av de mest generösa jag har gjort. Tänk igenom det och återkom till mig så kör vi sen!

    Vad tror ni? Är det en kick ass-deal ?

    Tacksam för råd o tips!

    #116127
    Jimmy
    Deltagare

    Jag tror att det är bra. När jag var i kontakt med dem så kunde de tänka sig att ta bort startavgifterna på butik 2 och 3. Absolut inte månadsavgifterna.
    Din deal är mycket bättre.

    Men jag kör med SveaWebPay utan månads- eller års-avgift, och är jättenöjd.

    #116128
    Nicklas
    Deltagare

    Det är inte en kick ass-deal i mina ögon, en kick ass deal har inga fasta avifter på någon av dina tre butiker samt bra transaktions avgifter.

    #116130
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    om du har lite trafik i dina butiker och en del order så bör det gå att få bort start samt månadsavgift. Om du däremot är helt ny är det svårare att förhandla

    #116132
    danielandersson
    Deltagare

    Allt beror väl på hur mycket butik 1 ger Klarna.

    Om butik 1 ger dem bra med pengar så är dom självklart villiga att plocka bort/sänka avgifter.

    #116135
    webfumedia
    Medlem

    Tack för svaren! Jag har idag inget avtal med Klarna som ger dom pengar. Spontant så tycker jag man inte skall behöva betala någon startavgift för extra butiker och absolut inte månadsavgift så länge det är samma org.nr. – det är min point of view.

    Men jag funderar dock ändå att gå vidare med detta erbjudande. Hoppas verkligen att fakturaförsäljningen lyfter mina butiker och att det lönar sig. Enorma pengar i början när man inte har någon vidare försäljning som mest beror på att man inte erbjuder faktura.

    #116136
    danielandersson
    Deltagare

    @webfumedia 12111 wrote:

    Tack för svaren! Jag har idag inget avtal med Klarna som ger dom pengar. Spontant så tycker jag man inte skall behöva betala någon startavgift för extra butiker och absolut inte månadsavgift så länge det är samma org.nr. – det är min point of view.

    To be fair så kvittar det ju hur många orgnr du har, för det är ändå fler butiker för dem att ta hand om. Och fler butiker borde betyda fler kunder.

    Sen kan man argumentera att fakturaavgiften borde täcka det, men det är en annan femma..

    #116138
    Croona
    Deltagare

    Jag hade inte accepterat startavgift på butik 2 och 3.

    Klarna har här chansen att få 3st butiker med deras logga och varumärke. Butik 2 och 3 ökar kraftigt och kommer snart ligga på samma orderantal som butik 1. Snitt order ligger på runt 1500:-.

    Du får vara lite tuff tillbaka, t.ex. skriva som jag skrev ovan. Överdriva lite, få det att låta bra. Precis som Klarna killen som skriver att det var det mest generösa avtalet han skickat.

    #116139
    Parvelito
    Deltagare

    Jag vet inte om dealen är så mycket “kick-ass”, men huvudsaken är väl egentligen inte startavgiften. Istället bör du ju titta på hur mycket pengar du dagligen får betala för att Klarna gör ett jobb åt dig. Det är procenten och de fasta avgifterna som kommer bli en stor och hisnande siffra i din resultaträkning efter ett år, och det är definitivt dem som man skall förhandla om.

    Har man inte så mycket fart i sina butiker kan det vara en bra idé att kanske göra det själv. Tid har du ju troligen. Och när det sedan är full rulle och man känner att man har svårt att hinna med så ringer man Klarna eller någon annan aktör och har då en helt annan förhandlingssituation eftersom du vet vilket arbete det är du lejer bort.

    #116140
    Croona
    Deltagare

    Just det, Klarna killen skrev > “Låt säga att ni ska öppna 3 butiker”.

    Det är väl inga splitternya butiker du har? Du vill bara kunna erbjuda ett bra fakturaalternativ.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.